SpaceX Falcon Heavy (6.2.2018) glej izstrelitev rakete v živo / livestream, proti Marsu bo ponesla rdeči avtomobil Tesla Roadster | UPORABNA STRAN

SpaceX Falcon Heavy (6.2.2018) glej izstrelitev rakete v živo / livestream, proti Marsu bo ponesla rdeči avtomobil Tesla Roadster

SpaceX bo danes predvidoma ob 20.20 (CET) izstrelil Falcon Heavy, prvotno je bilo predvideno, da bo izstrelitev ob 19.30, a je veter premočan. Falcon Heavy bodo izstrelili iz historičnega izstrelišča 39A v Kennedy Space Center na Cape Canaveral, Florida. Gre za izstrelišče iz katerega je NASA na Luno pošiljala Apollo misije.

 

 

Najmočnejša raketa bo tokrat v vesolje poslala demo tovor
SpaceXova Falcon Heavy raketa bo po NASINi Saturn V lunarni raketi najmočnejša raketa, saj bo v spodnjo zemeljsko orbito (LEO) lahko odnesla 63.800 kg tovor (Falcon 9 FT lahko odnese 22.800 kg tovora) v geostacionarno orbito (GTO) pa lahko prenese 8.000 kg tovora, če želijo prvo stopnjo rakete vrniti nazaj na Zemljo.

A ker bo šlo za demonstracijsko izstrelitev, bo tudi tovor na Falcon Heavy demo. Tako so kot tovor namestili rdeči avtomobil Tesla Roadster, ki ima na sprednjem sedežu nameščen SpaceX vesoljsko obleko. Avtomobil bodo usmerili proti Marsu, tri boosterje pa bodo poskušali pristati. Prva dva poleg istrelišča, tretjega pa na avtonomni ploščadi poimenovani Of Course I Still Love You.

Klikni na sliko za povečavo.

Če bo izstrelitev uspešna, letos še dve
Ker je velika verjetnost, da izstrelitev rakete Falcon Heavy ne bo šla po planu, Elon Musk je rekel, da si bodo gledalci danes lahko ogledali super izstrelitev ali pa enega največjih ognjemetov. Če bo šlo vse po planu, pa sta za letos predvideni še dve izstrelitvi.

Ogled izstrelitve v živo

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: