Peter zajec (Peter Rabbit), film o navihanemu zajcu v modrem plašču, ki v kino prihaja 29.3.2018 | UPORABNA STRAN

Peter zajec (Peter Rabbit), film o navihanemu zajcu v modrem plašču, ki v kino prihaja 29.3.2018

Film Peter zajec (Peter Rabbit) je animirano-igrani film režiserja Willa Glucka, ki govori o razposajenemu in navihanemu zajcu v modrem plašču. Film sloni na zgodbah o istoimenskem zajcu britanske avtorice Beatrix Potter, ki je prodala več kot 45 mio izvodov knjig v 36-ih jezikih.

V izvirniku Petru zajcu glas posoja James Corden, v sinhronizirani slovenski različici pa Voranc Boh, ki je marsikomu znan kot Blaž Slak v televizijski seriji Reka ljubezni. Ostale glasove pa posojajo Betka je Maja Kunšič, Tomaž Gregor je Matevž Mueller, Benjamin je Jan Bučar, Klapica je Nina Kaludjerović, Kosmina je Saša Pavlin Stošić in Bombažka je Nika Rozman.

Zajec v modrem plašču brez hlač je svojevrstna ikona
Ko Petrova družina prevzame kmetijo starega gospoda Gregorja in jo začne uničevati z razmetavanjem sadja in zelenjave. To nato podeduje mladi Tomaž Gregor, ki je veliko bistrejši in bolj ostroumen, kar pa je za razigranega Petra samo dodaten izziv in nikakor ne pomeni konca zabave. Vendar mladi Gregor za Petra ni samo velik sovražnik, temveč tudi morebiten tekmec. Zaljubi se namreč v krajevno slikarko Betko, ki pa je tudi zajčkova nadomestna mama. Peter ima zdaj dodaten razlog, da spodi prišleka, njegova prizadevanja pa se nazadnje spremenijo v pravo bitko za kmetijo in naklonjenost lepe Betke.

Ta tekmovalnost bo Petra Zajca in mladega Gregorja odvedla na veliko pustolovščino daleč stran od jezerske idile, vso do prometne londonske podzemne železnice in nevarnih ulic velemesta nad njo. Peter bo moral na koncu spoznati, da korenje in slava nikoli ne bosta pomembnejša od ljubezni in družine.

Slovenski napovednik filma Peter Zajec (Peter Rabbit)

Izvirni napovednik filma

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: