Samsung Galaxy S9 bo omogočal snemanje super počasnih posnetkov – super slow-mo (960 fps) | UPORABNA STRAN

Samsung Galaxy S9 bo omogočal snemanje super počasnih posnetkov – super slow-mo (960 fps)

Samsung bo v Galaxy S9 in Galaxy S9+ vključil funkcionalnost poimenovano »super slow-mo« in nakazuje na to, da bo prihajajoči Samsungov paradni konj omogočal snemanje super počasni posnetkov. Sammobile pa je prišel do nekaterih podrobnosti te funkcije.

Funkcija bo omogočala dva načina delovanja. V prvem klasičnem načinu se snemanje videa v počasnem načinu začne ob kliku, druga metoda pa bo snemanje videa zagnala šele, ko se bo nekaj premaknilo. Ta drugi način bo prikladen predvsem za primere, ko se snemanje vklopi na zalogo in se šele nato odvije dogodek, ki ga želimo ujeti.

Samsung bo nekaj skopiral tudi iz Sony Xperia XZ in to je, da začneš s snemanjem klasičnega videa in nato s klikom na gumb začne nekaj sekund snemati v počasnem načinu. Xperia XZ tako iz 30fps v klasičnem načinu preide v 960fps v počasnem načinu. Samsung naj bi tako omogočal do 20 slow-mo momentov v enem videu.

Žal pa Sammobile ni izvedel podrobnosti o ločljivosti počasnih posnetkov. Podatki ISOCELL tipala nakazujejo, da bi s 480 fps lahko snemali v Full HD 1080p, z 960 fps pa s HD 720p.

Na vse podrobnosti bomo še morali počakati, a več kot očitno je, da bo to zelo zanimiva funkcionalnost prihajajočega para paradnih telefonov.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: