Marija Škotska (Mary Queen of Scots), zgodovinska drama o izjemno zanimivi osebnosti v kino prihaja 4.10.2018 | UPORABNA STRAN

Marija Škotska (Mary Queen of Scots), zgodovinska drama o izjemno zanimivi osebnosti v kino prihaja 4.10.2018

Film Marija Škotska (Mary Queen of Scots) režiserke Josie Rourke je zgodovinska drama o škotski kraljici z zelo zanimivim življenje, ki se je končalo z njenim obglavljanjem. Film v slovenske kinematografe prihaja 4.10.2018.

Zgodbo o Mariji Škotski smo med leti 2013 in 2017 lahko gledali v CW-jevi seriji Reign (Vladavina), kolikšen del zgodbe bo zajemal film, pa še ni znano. Ve se, da bo zgodba slonela na John Guysovi biografiji My Heart Is My Own: The Life of Mary Queen of Scots. Mary, Queen of Scots bo igrala Saoirse Ronan, Queen Elizabeth I pa Margot Robbie. V filmu bodo igrali tudi David Tennant, Jack Lowden, Martin Compston, Joe Alwyn, Brendan Coyle in Guy Pearce.

Marija I. Stuart, škotska kraljica (1542 – 1587) se je rodila na Škotskem kot hčerka kralja Jakoba V. in njegove francoske soproge Marije de Guise. Okronali so jo, ko je bila stara komaj šest dni. Bila je povezana z angleško kraljevo hišo, saj je bila njena babica j sestra Henrika VIII, zaradi česar je bila zakonita naslednica angleške krone. Bila je tudi francoska kraljica. Mnogi so verjeli, da je bila zakonita kraljica Anglije Marija, ne njene sestrična, kraljica Elizabeta I., toda to je le podžgalo njun ostri boj, ki se je končal z Marijino usmrtitvijo.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: