100 ptičjih hišic za 100 vrtcev, ki so sodelovali v natečaju zavarovalnice Generali Varni in zadovoljni | UPORABNA STRAN

100 ptičjih hišic za 100 vrtcev, ki so sodelovali v natečaju zavarovalnice Generali Varni in zadovoljni

Natečaj Varni in zadovoljni, ki ga je v začetku leta pripravila zavarovalnica Generali in je predšolske otroke vabil k umetniškemu, likovnemu in glasbenemu ustvarjanju, se je zaključil s predajo ptičjih hišic sodelujočim.

100 ptičjih hišic za 100 vrtcev
Na zaključni slovesnosti, ki se je odvila v začetku marca 2018, se je predsednica uprave zavarovalnice Generali Vanja Hrovat zahvalila otrokom iz vrtcev iz vse Slovenije, ki so sodelovali v natečaju Varni in zadovoljni. 100-im vrtcem so tako predali sto ročno izdelanih in unikatnih ptičjih hišic, ki jih izdeluje Andrej Pegan. Pred leti je namreč povzročil prometno nesrečo in to je ena od oblik s katero si sedaj želi povečati ozaveščenost o varnosti v prometu. Radovednim otrokom, ki so bili prisotni na zaključnem dogodku, je položil na srce, naj pazijo, kako prečkajo cesto in naj bodo v avtomobilu vedno pripeti z varnostnim pasom. Da bodo malčki na cesti še bolj vidni, pa so od zavarovalnice Generali prejeli tudi varnostne odsevnike.

Vanja Hrovat je ob koncu dogodka povedala: »Prav zato, ker nam je pomembno, da ste otroci varni, smo naredili to našo akcijo. Da spodbudimo pogovor o varnosti v prometu v vseh vrtcih in šolah« in dodala, da bodo ta čudovita otroška dela krasila prostore zavarovalnice Generali in odrasle obiskovalce opominjala na to, kako pomembna je varnost v prometu.

Foto: Tina Ramujkić

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: