2. Festival velikonočne potice bo potekal v sredo 28.3. in četrtek, 29.3.2018 na Gradu Otočec. | UPORABNA STRAN

2. Festival velikonočne potice bo potekal v sredo 28.3. in četrtek, 29.3.2018 na Gradu Otočec.

2. Festival velikonočne potice (2018) je logično nadaljevanje izjemno uspešnega lanskoletnega festivala, ki je pokazal, da je potica v Sloveniji izjemno popularna, vsak pa jo pripravi malo drugače in prav to je tisti čar.

Festival velikonočne potice bo letos prav tako potekal na Gradu Otočec, a bo za en dan daljši, saj se bo odvijal v sredo 28.3.2018 in v četrtek, 29.3.2018. V sredo, 28. marca, bo strokovna komisija, ki jo bodo sestavljali prof. dr. Janez Bogataj, etnolog in avtor knjige Potice iz Slovenije, Marlena Skvarča, priznana senzorična ocenjevalka živil, in Dejan Koncilja, vodja gostinstva v Termah Krka, ocenjevala potice. V četrtek, 29. marca, ob 10.00, pa bodo vse potice razstavili in na posebni prireditvi tudi razglasili zmagovalne potice. Prav vsako potico bodo nagradili s posebnim priznanjem.

Potice, ki bodo prispele na ocenjevanje bodo nato prodane, izkupiček od prodaje potic pa bo tako kot lani namenjen v dobrodelne namene za družine iz socialno šibkejših okolij.

Ko se je lani odvijal Festival velikonočne potice na Gradu Otočec slovenska potica še ni imela uradne potrditve, to je dobila šele konec leta 2017. Tako imamo sedaj posebej opredeljeno kaj je to slovenska potica z zajamčeno tradicionalno posebnostjo.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: