McAfee je kupil priljubljenega kanadskega VPN ponudnika TunnelBear | UPORABNA STRAN

McAfee je kupil priljubljenega kanadskega VPN ponudnika TunnelBear

TunnelBear je med uporabniki VPN storitev izjemno priljubljen, saj je enostaven za uporabo in dobro deluje na vseh platformah, prav tako je tudi cenovno zelo ugoden. Podjetje so sicer ustanovili leta 2011 v Torontu, njegov zaščitni znak pa je medved.

TunnelBear naj bi do sedaj uporabilo okoli 20 mio ljudi, večina seveda kot brezplačno storitev, saj omogočajo »preizkus« z nekaj GB na mesec. Pred kratkim pa so se v podjetju odločili ponuditi tudi RememBear, ki je aplikacija za upravljanje z gesli.

McAfee, ki je kupil TunnelBear, je bil ustanovljen leta 1987 in je poznan predvsem po varnostnih rešitvah. Leta 2010 jih je za takrat ogromnih 7.7 milijard $ prevzel Intel in družba se je preimenovala v Intel Security Group. Lani so iz družbe izstopili in ohranili 49% lastniški delež, družba pa se je preimenovala nazaj v McAfee.

Christopher Young, izvršni direktor družbe McAfee je povedal: »TunnelBear has built an engaging and profitable direct-to-consumer brand, and we’re confident this acquisition will serve both our end users and partners by embedding its best-in-class, hardened network into our Safe Connect product. This investment is strategic for McAfee’s consumer business as it further showcases our commitment to help keep our customers’ online data and browsing private and more secure at a time when the threat landscape is growing in volume, speed, and complexity.«

McAfee sicer že ponuja svojo rešitev Safe Connect, a kot vse kaže bodo sedaj del TunnelBeara implementirali v svoj produkt, TunnelBear pa bo še naprej ostal samostojen produkt, s finančno pomočjo McAfeea, pa bodo bazo storitev in VPN lokacij še širili.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: