T-2 je internetno hitrost v paketu Oranžni diamant brezplačno nadgradil na visokih 500/100 Mbps (FTTH) | UPORABNA STRAN

T-2 je internetno hitrost v paketu Oranžni diamant brezplačno nadgradil na visokih 500/100 Mbps (FTTH)

T-2 je v paketu Oranžni diamant internetno hitrost tistim, ki so povezani z optično povezavo (FTTH) povezavo krepko nadgradil, saj paket sedaj vključuje hitrost do 500/100 Mbps. Tako T-2 trenutno ponuja najhitrejšo osnovno internetno povezavo v paketu (trojček in/ali četvorček).

 

 

Kdo lahko dobi hitrost 500/100 Mbps v paketu Oranžni diamant?
Predpogoj za hitrost 500/100 Mbps v paketu Oranžni diamant je, da ima uporabnik dostop do optičnega omrežja (FTTH). Uporabniki na bakreni parici (xDSL) imajo na voljo hitrost 40/20 Mbps. Če gre za optično omrežje T-2 nadaljnjih težav ni, če pa gre za omrežje Telekoma Slovenije, na katerem T-2 gostuje, pa mora iti za P2P optično omrežje in ne GPON, hkrati pa mora imeti T-2 na tem omrežju razvezano optično zanko (RUO dostop).

Bolj preprosto povedano, če je uporabnik priklopljen na optično omrežje T-2, z zagotavljanjem hitrosti 500/100 Mbps težav ne bo, če pa gre za omrežje Telekoma Slovenije, pa bo takšna hitrost bolj izjema kot pravilo, saj se večinoma zatakne že pri prvi zahtevi. Telekom Slovenije namreč velik del novejšega optičnega omrežja gradi na GPON tehnologiji, ki ima omejitve pri zagotavljanju visokih hitrosti (starejše omrežje Telekoma Slovenije je bilo izključno P2P). Na GPON omrežju Telekoma Slovenije pa je na voljo hitrost do 100/20 Mbps.

Redna cena paketa Oranžni diamant je 66.99€ na mesec, ob vezavi za 24 mesecev pa je cena za prvih 12 mesecev 39.99€. Paket poleg interneta vključuje IP televizijo s programskim paketom XL HD (230+ programov), storitev Horizont z 10GB prostora fiksno telefonijo, mobilno telefonijo (paket Brezčasni M).

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: