Na 2. Festival velikonočne potice na Gradu Otočec lahko prijavite tudi svojo potico, orehovo, pehtranovo, rožičevo, makovo … / 28. in 29.3.2018 | UPORABNA STRAN

Na 2. Festival velikonočne potice na Gradu Otočec lahko prijavite tudi svojo potico, orehovo, pehtranovo, rožičevo, makovo … / 28. in 29.3.2018

2. Festival velikonočne potice bo na Gradu Otočec potekal 28. in 29.3.2018. Za razliko od lanskoletnega dogodka bo ta letos potekal dva dni, prvi dan bo potekalo ocenjevanje, drugi pa zaključna slovesnost z razglasitvijo zmagovalcev ter dražbo najboljših potic.

Prijavite svojo potico
Potico vsak pripravlja majčkeno drugače, z nekoliko drugačnim testom, nadevom z ali brez rozin. Prav to je tista posebnost slovenske potice, saj so tako različne, a hkrati tako podobne. Slovenska potica (pri tej je potrebno upoštevati določene zahteve) pa se od konca lanskega leta ponaša tudi s titulo zajamčena tradicionalna posebnost. Posebnih pogojev za prijavo potice na 2. Festival velikonočne potice ni. Na prijavni list je potrebno zapisat osnovne podatke ter vrsto potice ter njene morebitne posebnosti.

Da bi potica lahko sodelovala v tekmovanju pa jo je potrebno na Grad Otočec (Grajska cesta 2, 8222 Otočec ob Krki) prinesti do 28.3.2018 do 9.00. Tri najboljše potice bodo prejele zlato, srebrno in bronasto priznanje 2. Festivala velikonočne potice, prav vsem prijavljenim poticam pa bodo podelili priznanje. Žirijo bodo sestavljali: prof. dr. Janez Bogataj, etnolog in avtor knjige Potice iz Slovenije, mag. Marlena Skvarča, senzorična preizkuševalka živil in Janja Strašek, prehranska strokovnjakinja v Termah Krka.

Podrobnosti o prijavi in prijavni obrazec so na voljo tukaj.

Izkupiček v dobrodelne namene
Po razglasitvi zmagovalnih potic bodo vse potice tudi prodali, zmagovalne na dražbi, ostale pa po enotni ceni. Izkupiček prodanih potic pa bodo tako kot lani namenili v dobrodelne namene, za družine iz socialno šibkejšega lokalnega okolja.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: