T-2 na IP televiziji in TV2Go uvaja napredni iskalnik vsebin, prikazovanje slik med prevrtavanjem ter domači zaslon | UPORABNA STRAN

T-2 na IP televiziji in TV2Go uvaja napredni iskalnik vsebin, prikazovanje slik med prevrtavanjem ter domači zaslon

T-2 je z današnjim dnem svojim uporabnikom IP televizije ponudil tri zanimive novosti, in sicer gre za napredni iskalnik vsebin, prikazovanje slik med prevrtavanjem ter domači zaslon.

Naprednega iskalnika, ki omogoča iskanje po naslovih oddaj, filmov in serij se bodo najverjetneje najbolj razveselili tisti, ki televizijske vsebine gledajo bolj maratonsko, saj bo sedaj enostavno najti vse s časovnim zamikom dostopne dele najbolj priljubljene serije ali oddaje. Na račun pa bodo prišli tudi tisti, ki si vsebine radi ogledajo na podlagi najljubšega režiserja ali igralca oz. igralke, saj iskalnik omogoča tudi tovrstno iskanje.

Za lažje vpisovanje besedil v iskalnik je sedaj poleg vnosa s pomočjo »SMS tipkovnice«, kjer se črke skrivajo pod številkami na daljinskem upravljalniku, sedaj možen tudi vklop virtualne tipkovnice. To se vklopi v Nastavitvah v sklopu Uporabniški vmesnik –> Tipkovnica, kjer je možno izbrati med »Virtualna tipkovnica« in »SMS tipkovnica«.

Naslednja dobrodošla novost je prikazovanje slik med prevrtavanjem (pomikanjem po časovnem traku). Do zdaj so pravzaprav skoraj vsi že imeli dva načina prevrtavanja vsebin pri katerih je omogočen časovni zamik. Eden je tisti klasični, kjer se vsebina »prevrtava« tako kot npr. na VHS kasetah, drugi pa je »preskakovanje« pri katerem uporabnik preprosto uporabi časovnico in se pomika po njej. Ta funkcija je sicer precej bolj uporabna, a je precej težko zadeti ravno trenutek, ki si ga želimo (npr. konec reklam). Zato T-2 zdaj uvaja dodaten časovni trak s slikami vsebine, ki so zajete vsakih 10 sekund. Uporabniška izkušnja bo tako zdaj precej podobna ogledu videa na YouTubu. Ta nova funkcionalnost bo na voljo vsem uporabnikom z novejšimi TV vmesniki, ki omogočajo HD funkcionalnost, a jo bo, vsaj na začetku, treba ročno vklopiti. Navodila kako to storite pa so tukaj (Kako vklopim prikazovanje slik med prevrtavanjem na T-2 IP televiziji?).

Tretja novost na T-2 STB napravah pa je domači zaslon. Tega so tv2go mobilni uporabniki že navajeni, zdaj pa se ta širi tudi na STB vmesnik, hkrati pa dobiva nekaj dodatnih funkcij. Na tv2go sta bili do zdaj na voljo kategoriji »Nazadnje gledano« ter »Predvaja se«. To bo zdaj na voljo tudi na T-2 STB komunikatorjih, hkrati pa so dodane še posebej izbrane kategorije (»Top oddaja«, »Šport«, »Za otroke«, »Novo v videoteki«, »Izposojene vsebine« …).

Sorodni članki

1 komentar

  1. […] T-2 na IP televiziji in TV2Go uvaja napredni iskalnik vsebin, prikazovanje slik med prevrtavanjem te… (0) T-2 je z današnjim dnem svojim uporabnikom IP televizije ponudil tri zanimive novosti, […]

Komentiraj

Anti-Spam: