Med velikonočnimi prazniki bodo slovenska naravna zdravilišča odlično zasedena, največ bo slovenskih in italijanskih gostov | UPORABNA STRAN

Med velikonočnimi prazniki bodo slovenska naravna zdravilišča odlično zasedena, največ bo slovenskih in italijanskih gostov

Slovenska naravna zdravilišča bodo v času velikonočnih praznikov odlično zasedena, saj ocenjujejo, da bodo hotelske kapacitete zasedene od 70 do 100%. Letos so programi zdravilišč prepričali nekoliko več domačih gostov kot po navadi.

Poleg slovenskih bodo prevladovali italijanski gostje
Večina gostov bo domačih, kar je sicer nekoliko nenavadno, saj je velika noč tradicionalno družinski praznik. Sledili bodo gostje iz Italije, Avstrije, Hrvaške, pa tudi Rusije, Srbije in Nizozemske.

V Termah Čatež ocenjujejo, da bo zasedenost za veliko noč odlična, prav tako pa bo glede na rezervacije dobra zasedenost tudi teden dni kasneje, ko pričakujejo večje število gostov iz Srbije, saj je takrat pravoslavna velika noč. V Termah Dobrna bodo več kot 90% zasedeni in v primerjavi z lanskim letom beležijo rast. Rast v primerjavi z lanskim letom beležijo tudi v vseh enotah Term Krka, kjer bo prav tako največ domačih gostov. Termana Laško beleži povečano povpraševanje in ocenjujejo, da bodo v času velikonočnih praznikov polno zasedeni. Pri Sava Turizmu pa načrtujejo, da bo zasedenost podobna lanski.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: