Gradnja nakupovalnega centra Spar Šiška poteka po načrtih, trenutno gradijo parkirne prostore v 1. in 2. kleti | UPORABNA STRAN

Gradnja nakupovalnega centra Spar Šiška poteka po načrtih, trenutno gradijo parkirne prostore v 1. in 2. kleti

Spar center Šiška, kot je delovno ime projekta, se gradi že od jeseni 2017, a sedaj je dejansko že možno videti prve obrise 32.000 m2 velikega nakupovalnega centra. Gradnja namreč poteka po planu, tako da bo Spar center Šiška skoraj zagotovo odprt do jeseni 2019, kot so napovedali ob začetku gradnje.

Trenutno poteka gradnja kletnih prostorov Spar center Šiška
Kot je za Uporabno stran pojasnil Toni Pugelj, vodja projekta Spar center Šiška, trenutno poteka gradnja na 11-ih metrih pod nulto točko. Plastično to pomeni, da se gradijo kletni prostori v katerih bo garažna hiša. Nadstropji -1 in -2, ki bosta namenjeni parkirni hiši, bosta namreč sprejeli okoli 1600 vozil.

Ker Spar center Šiška gradi Spar European Shopping Center, ki med drugim upravlja tudi Citypark v Ljubljani, bo šlo za pametno garažno hišo, ki bo voznika pripeljala vse do prostega parkirnega mesta. Morda pa ne bi bilo škoda ponuditi tudi možnost, da te mobilna aplikacija po končanem nakupu odpelje do parkiranega vozila.

Zaradi gradnje bo do konca avgusta zaprta Rakuševa ulica
Ker hkrati z gradnjo kletnih prostorov poteka tudi urejanje dovoznih poti in premik vodov, bo predvidoma do konca avgusta 2018 zaprta Rakuševa ulica. To je ulica, ki povezuje Celovško cesto in Cesto Ljubljanske brigade.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: