Globoka država (Deep State) – premiera britanske vohunske serije je danes, 10.4.2018 ob 22.00 na FOX TV Slovenija | UPORABNA STRAN

Globoka država (Deep State) – premiera britanske vohunske serije je danes, 10.4.2018 ob 22.00 na FOX TV Slovenija

Globoka država (Deep State) je britanska vohunska triler serija z Markom Strongom kot Maxom Eastonom v glavni vlogi. Serija obsega 8 delov, danes 10.4.2018 ob 22.00 pa je na FOX TV Slovenija premiera, ki bo obsegala dve epizodi.

Serijo sta ustvarila Simon Maxwell in Matthew Parkhill, režirala pa sta jo Robert Connolly in Matthew Parkhill. Serija je v Veliki Britaniji premiero doživela v četrtek, 5.4.2018, a zgolj z eno epizodo. Ker bomo v Sloveniji in preostalih delih Evrope ter Afrike, kjer FOX distribuira to serijo, imeli dvojno epizodo, bomo imeli na koncu novo epizodo na voljo celo dva dni pred Veliko Britanijo. Nove epizode bomo v Sloveniji dobivali ob torkih ob 22.00 na FOX TV SLovenija.

Del igralske zasedbe so poleg omenjenega Marka Stronga, ki igra Maxa Eastona še Joe Dempsie kot Harry Clarke, Karima McAdams kot Leyla Toumi, Lyne Renee kot Anna Easton, Anastasia Griffith kot Amanda Jones, Alistair Petrie kot George White, Khalid Laith kot Anthony Kahani, Mark Holden kot John Lynn, Donald Sage Mackay kot Martin Collins, Rachel Shelley kot Elliot Taylor in Kingsley Ben Adir kot Khalid Walker.

Zgodba
Serija v Mark Strong igra Maxa Eastona, nekdanjega vohuna, ki se vrne na teren, da bi maščeval smrt svojega sina, vendar se znajde v osrčju skrivne obveščevalne vojne in zarote, načrtovane za kovanje dobička iz kaosa, ki se bo širil po vsem Bližnjem vzhodu.

Zgodba se odvija v Veliki Britaniji, ZDA, Iranu, Libanonu in Franciji. Zajema obsežno politično dimenzijo, iz katere izhajajo vprašanja o povezanosti predstavnikov ljudstva in velikih industrij, ki kujejo dobiček na račun mednarodnih sporov. V svojem jedru pa je Globoka država čustvena drama o družini v skrajno težkem položaju. Predvsem pa potovanje moškega, ki se bori, da bi zaščitil ljubljene, čeprav je jasno, da v življenju ni drugih priložnosti.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: