Canon je v sklopu projekta Young People Programme za otroke, ki so počitnikovali v Mladinskem zdravilišču Rdečega križa, pripravil fotografski delavnici | UPORABNA STRAN

Canon je v sklopu projekta Young People Programme za otroke, ki so počitnikovali v Mladinskem zdravilišču Rdečega križa, pripravil fotografski delavnici

Canon Adria je v času zimskih počitnic za otroke, ki so takrat počitnikovali v Mladinskem zdravilišču Rdečega križa, pripravil dve fotografski delavnici. Delavnici sta del Canonovega projekta »Young People Programme«, s katerim podpira cilje trajnostnega razvoja za odpravljanje revščine, podnebnih sprememb in nepravičnosti, ki so jih leta 2015 zastavili pri Združenih narodih.

Namen projekta je pomagati jutrišnjim generacijam izkoristiti moč pozitivnega vizualnega pripovedovanja zgodb z namenom spodbujanja sprememb v svetu. 32 otrok starih med 10 in 16 let je v dveh 8-urnih fotografskih delavnicah pod vodstvom mladih Canonovih fotografov, Anjo Troha in Jako Zormana, v teoriji in praksi spoznalo osnove fotografije, različne načine opazovanja sveta skozi objektiv, možnosti ustvarjanja zgodb s fotografijami in predvsem moč, ki jo imajo skozi slike povedane zgodbe.

32 zgodb bo postalo del stalne zbirke na letovišču Debeli rtič
Mladi ustvarjalci so pripravljali fotografske zgodbe na teme »zdravje in dobro počutje«, »življenje na kopnem«, »življenje v vodi« ter »odgovorna poraba in proizvodnja«. 32 fotografij oziroma zgodb, ki so jih mladi fotografi ustvarili na delavnicah, bo postalo del stalne razstave v letovišču Debeli rtič.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: