Eurosport Hrvaška bo 30.6.2018 prenehal z oddajanjem, to je manj kot leto in pol po začetku oddajanja lokaliziranega športnega programa | UPORABNA STRAN

Eurosport Hrvaška bo 30.6.2018 prenehal z oddajanjem, to je manj kot leto in pol po začetku oddajanja lokaliziranega športnega programa

Eurosport Hrvaška je z oddajanjem v hrvaškem jeziku pričel 19.11.2016 kot 22. lokaliziran športni program Eurosport. A kot so sedaj za Uporabno stran potrdili pri Discovery Network, se Eurosport Hrvaška s 30.6.2018 poslavlja. Torej, manj kot leto in pol po začetku delovanja.

Kriva je izločitev Discovery programov iz programskih shem operaterjev
Z januarjem 2018 sta televizijske programe iz nabora Discovery Network, katerega del je tudi Eurosport, odstranila Vipnet in kabelski operater B.net, februarja so sledili še MAXtv, Iskon in Optima Telekom. Tako so pravzaprav vsi veliki operaterji odstranili cel kup televizijskih programov, a med gledalci je bilo najverjetneje največ nejevolje ravno zaradi Eurosporta.

Poteza Discoveryja, da je žrtev najdražja lokalizacija, je bila posledično pričakovana, saj so čez noč izgubili ogromen del gledalcev. Eurosport bo od junija 2018 na Hrvaškem sicer še vedno na voljo, a v angleški različici. Prav tako Discovery Network ostaja prisoten s svojimi programi, a trenutno zgolj pri manjšem številu ponudnikov.

Kaj pa Eurosport Slovenija?
Je odhod Eurosporta iz Hrvaške morda priložnost za Slovenijo, kjer pa je ta program praktično na voljo pri vseh kabelskih in IPTV operaterjih, penetracija le teh pa neprestano raste? Iz Discovery Network so glede lokalizacije Eurosporta v slovenščino za Uporabno stran sporočili, da Discovery neprestano izboljšuje svoje storitve in kvaliteto vsebine za vse svoje zveste gledalce v Sloveniji. A žal o lokalizaciji programov Eurosport 1 in Eurosport 2 še ni nikakršnih podrobnosti, so pa obljubili, da bodo pravočasno obvestili javnost, če se bodo zagnale aktivnosti v tej smeri.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: