Železniško postajališče Dolgi Most bo dobilo tudi dvigalo, tako bo dostop gibalno oviranim omogočen na obeh peronih | UPORABNA STRAN

Železniško postajališče Dolgi Most bo dobilo tudi dvigalo, tako bo dostop gibalno oviranim omogočen na obeh peronih

Železniško postajališče Dolgi Most se že gradi, a prvotni načrti niso predvidevali rešitve za dostop gibalno oviranih oseb na severni peron, le za južni peron je bila predvidena klančina. Sedaj pa je znana tudi rešitev za severni peron.

Za Uporabno stran so iz Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo sporočili, da je za dostop do severnega perona predvidena gradnja dvigala. Na južnem peronu tako še vedno ostaja dostop prek klančin neposredno iz parkirišča P+R Dolgi Most. Ker bo samo postajališče Dolgi Most locirano v neposredni bližini cestnega podvoza Vič, skozi katerega poteka povezovalna cesta med Tržaško cesto in Cesto na Vrhovce, bo ta služil tudi za izvennivojsko prečkanje proge in prehod iz enega perona na drugega.

Se bo zaradi gradnje dvigala premaknil rok dokončanja postajališča?
Ob začetku gradnje novega postajališča Dolgi Most dvigalno ni bilo predvideno, zato je precej smotrno vprašanje, ali se bo gradnja zaradi tega zavlekla. Zaključek je bil predviden za konec julija 2018, iz Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo pa so sporočili, da izgradnja dvigala predvidoma ne bo vplivala na rok dokončanja del. Torej, postajališče še vedno lahko pričakujemo sredi letošnjega poletja.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: