Želja po maščevanju (Death Wish), akcijska kriminalka v kateri se Bruce Willis ponovno vrača na filmska platna | UPORABNA STRAN

Želja po maščevanju (Death Wish), akcijska kriminalka v kateri se Bruce Willis ponovno vrača na filmska platna

Film Želja po maščevanju (Death Wish) je akcijska kriminalka, ki je na filmska platna prišla 19.4.2018. Glavno vlogo v filmu igra Bruce Willis, ki se je tokrat vživel v vlogo kirurga dr. Paula Kerseya. Paul posledice nasilja v mestu vidi zgolj takrat, ko žrtve tega nasilja pripeljejo na njegovo urgenco.

Želja po maščevanju (Death Wish) je hkrati šesti film iz serije filmov Death Wish in remake istoimenskega filma (v slovenščini je bil naslov Kersey ne oprošča) iz leta 1974 s Charlesom Brosonom. Oba filma pa tako slonita na istoimenskem romanu Briana Garfielda iz leta 1972.

Film je režiral Eli Roth, scenarij zanj pa je spisal Joe Carnahan. Poleg Bruca Willisa v filmu igrajo še Vincent D’Onofrio, Elisabeth Shue, Dean Norris in Kimberly Elise.

Zgodba
Kirurg dr. Paul Kersey (Bruce Willis) mestno nasilje pozna le od daleč, dokler ne napadejo njegove žene (Elisabeth Shue) in hčerke (Camila Morrone) v njihovem domu v predmestju. Policiji se nerešeni zločini kopičijo, zato Paul v želji po maščevanju pravico vzame v lastne roke in izsledi napadalce. Anonimni pokoli zločincev zbudijo pozornost medijev, detektivi so mu tesno za petami, vse mesto pa se sprašuje, ali je ta smrtonosni maščevalec angel varuh. Paul Kersey tako pa postane nekakšna razcepljena osebnost: človek, ki rešuje življenja, in človek, ki jih jemlje.

Napovednik filma Želja po maščevanju (Death Wish)

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: