Japonski letalski prevoznik ANA in Adria Airways načrtujeta codeshare dogovor za lete med Japonsko in Slovenijo | UPORABNA STRAN

Japonski letalski prevoznik ANA in Adria Airways načrtujeta codeshare dogovor za lete med Japonsko in Slovenijo

Slovenija z Japonsko nima sklenjenega bilateralnega sporazuma o zračnem prevozu, ki je predpogoj za vzpostavitev rednega letalskega prevoza med Slovenijo in Japonsko. Posledično bi se tako iz nekaj čarterskih letov leto, letos jih bo 6. 5 jih bo izvedla ANA, enega pa JAL (Japan Airlines). Potenciala pa je precej več.

Decembra 2017 je Državni zbor Republike Slovenije potrdil pobudo za začetek pogajanj za sklenitev dvostranskega sporazuma o zračnem prometu med državama. Kdaj bo do podpisa sporazuma prišlo ni možno oceniti, so pa na Ministrstvu za Infrastrukturo pojasnili, da bi podpis takšnega sporazuma ugodno vplival na slovensko gospodarstvo in odprl priložnosti za turizem.

ANA in Adria Airways načrtujeta codeshare dogovor
Decembra lani je japonski letalski prevoznik ANA seznanil pristojni organ za civilno letalstvo RS, da se zanima za sklenitev dogovora o izvajanju letov pod skupno oznako (codeshare) s slovenskim letalskim prevoznikom Adrio Airways. Kot so za Uporabno stran pojasnili na ministrstvu, bi bil code-share dogovor za lete iz Japonske v Slovenijo prek Pariza, Frankfurta in Bruslja. Dodali pa so še, da je slovenska stran japonski že posredovala informacijo, da je pripravljena začasno, do sklenitve bilateralnega sporazuma, odobriti code-share, saj gre za izrazit gospodarski interes.

Glede na aktivnosti, ki se izvajajo, bi se znalo zgoditi, da bomo z Japonsko kmalu nekoliko bolje prometno povezani. A najverjetneje bo poteklo še nekaj mesecev, da bo prišlo do prvih realizacij načrtov.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: