Bokashi Organko 2 (2018) je druga generacija kuhinjskega kompostnika, ki je pred sedmimi leti postal uspešnica podjetja Skaza | UPORABNA STRAN

Bokashi Organko 2 (2018) je druga generacija kuhinjskega kompostnika, ki je pred sedmimi leti postal uspešnica podjetja Skaza

Bokashi Organko 2 je druga generacija kuhinjskega kompostnika, ki ga je slovensko podjetje Plastika Skaza pred sedmimi leti predstavilo na slovenskem trgu. Bokashi Organko je postal pravi hit, saj so zgolj v Sloveniji v enem letu prodali več kot 100.000 primerkov. Letos poleti pa na trg prihaja prenovljen in izboljšan Bokashi Organko 2.

Bokashi Organko 2
Nov Bokashi Organko 2 (2018) se od prve generacije kuhinjskega kompostnika loči že na prvi pogled, saj je bil oblikovan z željo, da ga uporabniki ne skrivajo, ampak pustijo na kuhinjskem pultu. Pri Skazi so Bokashi Organko 2 zasnovali z mislijo krožnega gospodarstva, saj s pomočjo posebnega naravnega posipa odpadki v tem košu ne zgnijejo, ampak fermentirajo. Tako uporabniki dobijo osnovo za domači kompost, fermentacijska tekočina je odlično gnojilo, pa tudi učinkovito čistilo za odtoke.

Kaj pa vzdrževanje in vonj?
Bokashi Organko 2 je potrebno prazniti 2x mesečno. Ker ima pokrov, ki omogoča tesno zapiranje, ni razloga za neprijetne vonjave ali insekte. Kompostnik je narejen iz reciklirane plastike in ne vsebuje bisfenola A (BPA), zato je enostavno tudi njegovo vzdrževanje. Za lažji transport je dodan še trakec z zatičem, ki ga je enostavno odstraniti.

Cena in začetek prodaje
Cena za Bokashi Organko 2 (2018) bo 89.90€, na začetku pa bo na voljo v bež barvi, kasneje se bosta pridružili še zelena in rdeča. Novo generacijo kuhinjskega kompostnika bo moč kupiti od letošnjega poletja dalje na spletni strani Skaze, dostopna pa bo tudi pri nekaterih specializiranih trgovcih v Sloveniji.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: