Xiaomi se širi po Evropi z lastnimi trgovinami, njihovi telefoni pa prihajajo tudi v ponudbo operaterjev | UPORABNA STRAN

Xiaomi se širi po Evropi z lastnimi trgovinami, njihovi telefoni pa prihajajo tudi v ponudbo operaterjev

Xiaomi je kitajsko podjetje, ki je svoj prvi mobilni telefon predstavilo avgusta 2011, sicer pa je znano po različnih drugih elektronskih napravah, med njimi je najverjetneje najbolj poznana pametna zapestnica Mi Band.

Xiaomi telefone je bilo v Evropi do konca lanskega leta možno kupiti zgolj prek katere izmed spletnih trgovin. Oktobra 2017 so tako v Atenah odprli svojo prvo Mi Store trgovino v Evropski uniji, novembra pa je Xiaomi začel s poslovanjem v Španiji. 22. maja bodo odprli trgovino v Parizu, Francija, konec meseca pa bodo Mi Store trgovino odprli še v Milanu, Italija. A tukaj se širitev še ne konča.

Tudi v ponudbi evropskih mobilnih operaterjev
Konec aprila je bilo napovedano, da Xiaomi telefoni prihajajo v ponudbo hrvaškega operaterja Vipnet. V začetku maja pa je prišla novica, da so sklenili dogovor s konglomeratom CK Hutchison, ki ima v lasti operaterja 3 Group in trgovine AS Watson. Xiaomi bo tako telefone distribuiral v trgovine 3 Group v Avstriji, Italiji, Veliki Britaniji, na Irskem, Švedskem, Nizozemskem in na Danskem. Ter trgovinah AS Watson v Hong Kongu, Irskem, Veliki Britaniji in na Nizozemskem.

Xiaomi tako pospešeno širi svoje tržišče v Evropi. Glede na to, da operater Vipnet sodi pod istega lastnika kot A1 Slovenija, bi morda lahko kmalu videli Xiaomi telefone tudi pri njih. Ima pa dve različici že na voljo Telemach, in sicer Xiaomi Redmi 5 ter Xiaomi Redmi 5A.

Sorodni članki

1 komentar

  1. […] Xiaomi se širi po Evropi z lastnimi trgovinami, njihovi telefoni pa prihajajo tudi v ponudbo operat… (0) Xiaomi je kitajsko podjetje, ki je svoj prvi mobilni telefon predstavilo avgusta 2011, […]

Komentiraj

Anti-Spam: