Huawei P20 Pro se odlično obnese pri nočni fotografiji, za to se lahko zahvali umetni inteligenci (AI) | UPORABNA STRAN

Huawei P20 Pro se odlično obnese pri nočni fotografiji, za to se lahko zahvali umetni inteligenci (AI)

Fotografiranje v slabših svetlobnih pogojih je za telefone vedno predstavljal velik izziv, nočna fotografija pa še nekoliko večjega. Razlike v strojni opremi telefonov so vedno manjše, a še vedno obstajajo področja, kjer je možno narediti precej napredka, fotografija je eno izmed njih.

Huawei, ki iz leta v leto postaja večji igralec na trgu, je velik del predstavitve svojega zadnjega paradnega konja, P20 Pro, posvetil ravno fotografiji in novostim, ki so jih vgradili vanj na tem področju. Navzven vidna sprememba so trije fotoaparati, a pri nočni fotografiji pravzaprav pomaga nekaj bolj skritega.

Nov Nočni način, ki si pomaga z umetno inteligenco
Več kot očitno je bil Huaweijev fokus razvoja telefona P20 Pro fotoaparat, še posebej pa fotografija v slabših svetlobnih pogojih. Zato ima uporabnik na voljo nov Nočni način (Night mode) fotografiranja, ki poskrbi, da fotografija izgleda skoraj tako kot bi jo naredili pri precej večji količini svetlobe. Nočni način sliko zajema na način, da je zaslonka odprta več časa, celo do 6 sekund in tako poskrbi, da tipalo pridobi čim več informacij. Tudi zdaj so telefoni omogočali takšno početje, saj gre za eno izmed najbolj osnovnih nastavitev, a je bilo vedno treba uporabiti stojalo, ki je poskrbelo, da se telefon ni premikal.

Posebnost telefona Huawei P20 Pro pa je v tem, da uporaba stojala ni več potrebna. Huawei je namreč v proces stabilizacije fotografije vključil umetno inteligenco (AI) in tako ustvaril artificial intelligence stabilization (AIS). Telefon pravzaprav v času fotografiranja ustvari več zaporednih fotografij, ki jih nato z uporabo programske opreme združi, precej podobno kot deluje HDR način. Umetna inteligenca prepozna tudi situacijo, ko se določeni elementi na fotografiji premikajo (npr. hoja človeka), tako da se tudi v takih primerih ni treba bati za zamegljeno fotografijo.

Foto: DxOMark

5x hibridni zoom in samodejno prepoznavanje scene in objektov
Na področju fotografije si Huawei P20 Pro še pri dveh stvareh pomaga z umetno inteligenco. P20 Pro s pomočjo strojen asistence, ki jo Huawei imenuje Master A.I. prepoznava scene in objekte, ki jih uporabnik želi fotografirati. Na tak način lahko samodejno prestavlja med načini fotografiranja, ki so najbolj primerni za konkretno situacijo. Seveda pa je to pomoč možno tudi izklopiti. Drugo zanimivo področje pa je zoom. P20 Pro ponuja 3x optični zoom, z uporabo vseh treh fotoaparatov pa ustvari »5x hibridni zoom«.

Sicer pa se Huawei P20 Pro ponaša s 6.1″ Amoled zaslonom z ločljivostjo 1080 x 2240 pik ter razmerjem stranic 18.7:9. Osemjedrni procesor Kinin 970 z NPU (Neural Processing Unit) poganja operacijski sistem Android 8.1 Oreo z EMUI 8.1 preobleko. Uporabniku je na voljo 128 GB notranjega spomina in 6 GB RAM-a. Seveda pa niso pozabili na Wi-Fi a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.2, A-GPS+GLONASS in NFC, dodan pa je tudi RI port. 4.000 mAh baterijo pa je z uporabo hitrega polnjenja v pol ure napolnjena do 58%. P20 Pro je v Sloveniji na voljo v dveh barvnih odtenkih in sicer Twilight in Pink Gold, oba sta narejena s tehnologijo NCVM (Non-conductive Vacuum Metalizing), ki poskrbi, da se odtenek barve ob spremembi kota tudi majčkeno spremeni.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: