Koncert švedske pevke Loreen in Maje Keuc – Amaya na Kongresnem trgu v Ljubljani ob praznovanju dneva Evrope (9.5.2018 ob 21.00) | UPORABNA STRAN

Koncert švedske pevke Loreen in Maje Keuc – Amaya na Kongresnem trgu v Ljubljani ob praznovanju dneva Evrope (9.5.2018 ob 21.00)

Danes, 9.5. obeležujemo dan Evrope, ko se skozi celotni dan zvrsti veliko različnih z Evropsko unijo povezanih dogodkov. Kot vrhunec dneva pa predviden koncert na Kongresnem trgu v Ljubljani kjer bosta nastopili švedska pevka Loreen, zmagovalka Evrovizije 2012 in Maja Keuc – Amaya.

Koncert, ki se bo začel ob 21.00, si bo torej v živo možno ogledati na Kongresnem trgu, pa tudi na televiziji in radiu, saj ga bo v živo prenašala Televizija Slovenije na SLO 2 in Radio Slovenija na prvem programu. Poleg Loreen in Maje pa bodo nastopili tudi številni drugi pevci, glasbeniki, plesalci in akrobati.

Začetek kampanje #EUandME
Današnji dan pa si je Evropska komisija izbrala tudi za začetek kampanje #EUandME, ki nagovarja mlade Evropejce, stare med 17 in 35 let in jih ozavešča o možnostih, ki jih imajo v Evropski uniji. Zoran Stančič, vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji je povedal: »Dan Evrope je praznik vseh Evropejcev, zato ga želimo obeležiti čim bolj odprto, med ljudmi. Prednosti življenja v EU smo deležni vsi, tudi mladi Evropejci. EU jih lahko podpre pri njihovih načrtih in sanjah, priložnosti pa pogosto ne poznajo dovolj. Z mladimi se želimo pogovarjati o prihodnosti in o tem, v kakšni EU želimo živeti.«

Kampanja se začenja s 5 kratkimi filmi priznanih evropskih režiserjev in s številnimi dogodki po vsej Evropi. Kampanja se osredotoča na pet tematik, ki so blizu mladi generaciji: mobilnost, človekove pravice, razvoj spretnosti in poslovanje, trajnostni razvoj, digitalno okolje. Trajala bo vse do volitev v Evropski parlament junija 2019. Jeseni pa bo objavljen še natečaj za mlade režiserje.

foto: Evropska unija

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: