T-2 je postal prvi operater v Sloveniji s 4K STB komunikatorjem (Amino Kamai 7) in 4K televizijskim programom v ponudbi | UPORABNA STRAN

T-2 je postal prvi operater v Sloveniji s 4K STB komunikatorjem (Amino Kamai 7) in 4K televizijskim programom v ponudbi

T-2 je z aprilom 2018 kot prvi operater v Sloveniji svojim uporabnikom ponudil 4K, saj so uvedli nov 4K STB komunikator Amino Kamai 7, hkrati pa so v programsko shemo dodali 4K televizijski program.

 

 

T-2 se je pri izbiri novega TV komunikatorja odločil za znamko Amino in čisto nov Kamai 7 STB komunikator, ki podpira 4K/UHD. Kot so pojasnili pri T-2 pa je to tudi komunikator, ki je pripravljen na prihodnost, katerega del bo zagotovo 4K vsebina. Te je trenutno na trgu še relativno malo, še nekoliko manj pa je televizijskih programov, ki so na voljo v 4K ločljivosti. T-2 je v svojo programsko shemo dodal TravelXp 4K, ki ga bodo zagotovo veseli popotniki. Na voljo je v vseh programskih shemah, tudi tisti najbolj osnovni. VOD vsebine 4K ločljivosti še nimajo na voljo, bo pa ta na voljo kmalu.

Nekaj tehničnih podatkov o komunikatorju Amino Kamai 7
Amino Kamai 7 je komunikator, ki ga bo Amino uradno pravzaprav šele predstavil. Tako da je T-2 eden prvih, ki ga ponuja uporabnikov. V jedru STB-ja je štirijedrni ARM v7 procesor z naborom čipov Broadcom 7271, 1GB LPDDR4-3200 RAM in 8GB ROM-a. Med podprtimi video kodeki je tudi HEVC/H.265, ki omogoča do 50% boljšo kompresijo kot H.264 in posledično 35% manj porabljene pasovne širine pri predvajanju videa v živo. Na zvočnem delu pa sta podprta Dolby Digital Consumer Audio in Dolby Digital Consumer Plus Audio.

Izhodi, ki so na voljo na Amino Kamai 7 komunikatorju so HDMI 2.0 s 3D podporo, optični digitalni avdio izhod, 3.5mm vhod za uporabo CVBS priključka ter USB. USB na začetku še ne bo v uporabi, a pri T-2 to že načrtujejo za prihodnje nadgradnje programske opreme. Daljinski upravljalnik pa ima trenutno na voljo zgolj IR port, a se bo tudi to v prihodnje spremenilo. Amino Kamai 7 je tudi energijsko učinkovit, saj z uporabo DeepSleep tehnologije porabo v načinu mirovanja zmanjša do 99%.

Sorodni članki

1 komentar

  1. […] T-2 je postal prvi operater v Sloveniji s 4K STB komunikatorjem (Amino Kamai 7) in 4K televizijskim … (0) T-2 je z aprilom 2018 kot prvi operater v Sloveniji svojim uporabnikom ponudil 4K, saj […]

Komentiraj

Anti-Spam: