Gin Monologue, ki je plod sodelovanja Tomaža Kavčiča in Fructala se je uvrstil med osem najboljših žganih pijač sveta | UPORABNA STRAN

Gin Monologue, ki je plod sodelovanja Tomaža Kavčiča in Fructala se je uvrstil med osem najboljših žganih pijač sveta

Gin Monologue je po treh letih razvoja lani decembra prišel na trg. Za njegov razvoj sta zaslužna priznani kuharski velemojster, Tomaž Kavčič ter ekipa družbe Fructal. Da gre za res izvrsten proizvod, potrjuje dvojna zlata medalja na prestižnem tekmovanju in ocenjevanju žganih pijač v ZDA »Great American International Spirits Competition«.

 

 

Gin Monologue med osmimi najboljšimi žganimi pijačami sveta
Tomaž Kavčič je gin razvijal s Fructalovo ekipo, ki je v treh letih zvarila 72 različnih destilatov, dokler niso našli popolne formule. Monologue je proizveden iz žit višje kakovosti in destilatov naravnih izvlečkov brinovih jagod in izbranih zelišč. Odlikujejo ga bogate arome sredozemskih rastlin, kot je angelika, citronka, encijan, melisa, rožmarin in sivka. Prava posebnost tega gina pa je ekstrakt oljkinih listov, ki ga do sedaj pri proizvodnji gina niso uporabljali, razlog za to je bila njegova grenkoba.

Na tekmovanju Great American Spirit Competition je letos najvišje priznanje t.j. dvojna zlata medalja prejelo 8 žganih pijač sveta, 6 jih je iz ZDA, ena pa je iz Mehike. Gin Monologue je edini gin, ki je letos prejel najvišje priznanje. Iz Mehike prihaja tekila, iz ZDA pa prihajata dva Bourbon whiskeyja, zeliščni liker, pšenična vodka, kremni liker in Akvavit.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: