Film Solo: Zgodba Vojne zvezd je že v kinu, a kljub relativno dobrim ocenam kritikov, je otvoritveni vikend prinesel manj prometa od pričakovanj | UPORABNA STRAN

Film Solo: Zgodba Vojne zvezd je že v kinu, a kljub relativno dobrim ocenam kritikov, je otvoritveni vikend prinesel manj prometa od pričakovanj

Film Solo: Zgodba Vojne zvezd (Solo: A Star Wars Story) je drugi film antologije Star Wars in govori o Han Solu, enemu glavnih akterjev franšize. Prvi film samostojne Star Wars zgodbe smo videli leta 2016 in sicer je bil to Rogue One. Solo: Zgodba Vojne zvezd je v slovenskih in svetovnih kinematografih od 24.5.2018, tako da so znani prodajni rezultati otvoritvenega vikenda.

 

 

Režisersko taktirko je prevzel Ron Howard, zgodbo sta napisala oče in sin, Jonathan in Lawrence Kasdan. Producentsko ekipo sestavljajo: Kathleen Kennedy, Allison Shearmur in Simon Emanuel. Lawrence Kasdan, Jason McGatlin, Phil Lord in Christopher Miller pa so izvršni producenti. V filmu igrajo: Alden Ehrenreich (Han Solo), Woody Harrelson (Tobias Beckett), Emilia Clarke (Qi’ra), Donald Glover (Lando Calrissian), Thandie Newton (Val Beckett), Phoebe Waller-Bridge (L3-37) in Paul Bettany (Dryden Vos). Joonas Suotamo pa se ponovno vrača kot Chewbacca.

V ZDA danes, 28.5. obeležujejo Memorial Day, kar pomeni, da je otvoritveni vikend daljši za en dan, posledično so bila tudi pričakovanja Disneyja in Lucasfilma višja. Projekcije so kazale na 130 do 150 milijonov $ prometa (Box Office) v štirih dneh (od petka do ponedeljka). Že sedaj je jasno, da tega ne bodo dosegli, zato so pri Disneyju pričakovanja za ZDA znižali na 101 mio $.

Filmu Solo: Zgodba Vojne zvezd katerega proračun je brez oglaševalskih stroškov znašal okoli 300 mio $ so prvi trije dnevi prinesli 148.3 mio $ prometa od tega 83.3 mio $ v ZDA in 65 mio $ na drugih trgih (10.3 mio $ je prinesla Velika Britanija, 10.1 mio $ pa Kitajska). Nekateri trgi film dobivajo v tem tednu, med njimi je tudi Japonska.

Solo: Zgodba Vojne zvezd ima relativno dobre ocene kritikov 7.2/10 na IMDb, 70% na Rotten Tomatoes in 63% na Metacritic. Rezultati otvoritvenega vikenda pa so v ZDA precej slabši v primerjavi z npr. Rogue One, ki je na otvoritveni vikend ustvaril 155 mio $, Star Wars: The Last Jedi pa celo 222 mio $. Še nekoliko več prometa pa je na otvoritveni vikend v ZDA ustvaril Star Wars: The Force Awakens (2015) in sicer 238 mio $.

Številke se bodo v prihodnje zagotovo popravile, bo pa zanimivo videti kam se bo film Solo: Zgodba Vojne zvezd uvrstil na koncu.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: