Jogobella in Monte iz Zotta praznujeta 20 let prisotnosti na slovenskem trgu | UPORABNA STRAN

Jogobella in Monte iz Zotta praznujeta 20 let prisotnosti na slovenskem trgu

Jogurte Jogobella in deserte Monte na policah slovenskih trgovin srečujemo že dolgo, malokdo pa ve, da letos obe znamki praznujeta 20 let prisotnosti na slovenskem tržišču. Globalno gledano je Zott desert Monte predstavil 1. aprila 1996, jogurte Jogobella pa leto kasneje.

Anna in Balthasar Reiter sta leta 1926 v nemškem mestu Martingen kupila majhen mlečno-predelovalni obrat. Po smrti Balthasarja se je Anna leta 1938 poročila z Georgom Zottom, po katerem zdaj nosi ime podjetje, ki zaposluje več kot 3.000 ljudi. Poleg osrednjega obrata, ki je ostal v Mertingenu, imajo v Nemčiji še en obrat, in sicer v mestu Günzburg. Zott ima sicer še tri obrate na Poljskem, v krajih Opole, Glogowo in Raciborz.

Mlečni desert Monte je sestavljen iz dveh slojev, zgoraj je mlečni, spodaj pa čokolado-lešnikov. Ampak to velja zgolj za izvirni Monte (Monte Original), ki je najbolj popularen in je na voljo v več kot 40-ih državah. Zott je letos na tržišče plasiral tudi Monte White Fan Edition, za vse, ki jim je ljubši beli del Monteja. Poleg različnih pakiranj deserta Monte, sta pod to znamko tudi Monte Snack in Monte Drink. Za sladokusce pa bo najverjetneje najbolj zanimiv Monte Black and White, ki ga sestavlja bela Monte mlečna krema ter krema iz črne čokolade. Tega produkta v Sloveniji sicer še ni, saj je bil narejen v omejeni seriji, a lahko se zgodi, da ga kaj kmalu dobimo.

Jogobella je jogurt, ki so ga leta 1997 razvili v Zottovem obratu na Poljskem. Jogurt, katerega posebnost so izjemno veliki koščki sadja, so razvili posebej za poljski trg in poljske potrošnike, ker pa je takoj postal hit, so ga kmalu začeli distribuirati tudi v ostale države, med drugim tudi v Slovenijo. Poleg osnovnega jogurta Jogobella z različnimi sadnimi okusi, so na voljo tudi različice brez dodanega sladkorja in sladil, z zelo nizko vsebnostjo maščobe ter Jogobella brez laktoze. Za tiste, ki imajo radi malce drugačen sadni jogurt, pa sta na voljo Jogobella Panna Cotta s pridihom italijanske panna cotte ter Jogobella American, katere posebnost so koščki biskvita v kombinaciji s sadnim jogurtom.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: