Jurski svet: Padlo kraljestvo (Jurassic World: Fallen Kingdom) čez teden dni (7.6.2018) že v slovenskih kinematografih, tudi v 3D | UPORABNA STRAN

Jurski svet: Padlo kraljestvo (Jurassic World: Fallen Kingdom) čez teden dni (7.6.2018) že v slovenskih kinematografih, tudi v 3D

Film Jurski svet: Padlo kraljestvo (Jurassic World: Fallen Kingdom) si bomo že čez teden dni (7.6.2018) lahko ogledali v slovenskih kinematografih, premierno še kakšen dan prej. Film, ki je drugi del trilogije Jurassic World bo na voljo tudi v 3D tehniki.

Zgodba z Jurskim parkom (Jurassic Park) se je pričela 1993, dinozavri pa so poželi strašanski uspeh. Po letih zatišja so jih obudili in leta 2015 so predstavili film Jurski svet (Jurassic World), ki pa je požel tako veliko navdušenje, da je postal prvi film, ki je ustvaril več kot 500 mio $ prometa (gledano svetovno) in tako postal 5. film z največjim prometom vseh časov (potrebno je upoštevati inflacijo). Hkrati pa je bil to najboljši film franšize Jurski park.

Jurski svet: Padlo kraljestvo (Jurassic World: Fallen Kingdom) bo tako peti film franšize, zgodba pa se bo odvijala tri leta po tem, ko so dinozavri uničili tematski park na otoku Isla Nublar, otoku, ki je bil dom tudi prvotnemu zabaviščnemu parku.

Snemanje
S sneanjem filma so pričeli 23. februarja 2017. Večino notranjih kadrov so posneli v Pinewood Studios v Angliji, saj imajo tam dovolj velike zvočno izolirane studijske hale. Po končanem snemanju v Angliji se je ekipa preselila na Havaje, ki so si jih izposodili za snemanje otoka Isla Nublar, fikcijski otok ki naj bi se nahajal v Srednji Ameriki in smo ga lahko videli v prvem in četrtem filmu. Nekaj snemanj so opravili v Walesu, bolj natančno v Brecon Beacons National Parku. Za snemanje so prvič v sklopu franšize Jurski park uporabljali CinemaScope, tako da bo film predvajan z razmerjem stranic 2.40:1. Snemalna ekipa, ki je z delom zaključila 8. julija 2017, je za snemanje uporabljala kamere Arri Alexa 65.

Kdo izmed igralcev se vrača, kateri pa so novi igralci?
Chris Pratt bo zoper Owen Grady, trener dinozavrov, Bryce Dallas Howard bo igrala Claire Dearing, bivšo direktorico parka, sedaj pa aktivistko za pravice dinozavrov. B. D. Wong bo Dr. Henry Wu, bivši genetski inženir v Jurskem svetu in Jurskem parku. Jeff Goldblum bo Dr. Ian Malcolm, ekspert za izredne dogodke, ki je pomagal pri Jurskem parku.

Novi obrazi pa bodo Ted Levine kot Ken Wheatley, Rafe Spall kot El Mills, Toby Jones kot Gunnar Eversol, Justice Smith kot Franklin Webb, James Cromwell kot Benjamin Lockwood, Isabella Sermon kot Maisie Lockwood, Geraldine Chaplin, Daniella Pineda kot Zia Rodriguez, Peter Jason kot Congressman Sherwood in Robert Emms kot Jac.

Napovednik filma Jurski svet: Padlo kraljestvo (Jurassic World: Fallen Kingdom)

Kaj pa naprej?
Tako kot originalni filmi Jurski park (Jurassic Park) bo tudi Jurski svet (Jurassic World) trilogija, tretji film iz trilogije naj bi bil načrtovan za 11. junij 2021 (ZDA).

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: