Xiaomi Mi Band 3 zapestnica prinaša 20 dni avtonomije, večji OLED zaslon in NFC, cena pa se prične pri 22€ | UPORABNA STRAN

Xiaomi Mi Band 3 zapestnica prinaša 20 dni avtonomije, večji OLED zaslon in NFC, cena pa se prične pri 22€

Xiaomi Mi Band 3 je pametna zapestnica, ki jo je marsikdo nestrpno pričakoval, saj je zapestnica Xiaomi Mi Band 2 predstavljena leta 2016 še vedno prodajni hit. Zagotovo je razlog za to odlično razmerje med specifikacijami zapestnice in njeno ceno. Zato ni dvomiti, da bo tudi pri Mi Band 3 tako.

Xiaomi Mi Band 3 je Xiaomi predstavil skupaj z novo linijo telefonov Mi 8, ki poleg osnovnega telefona vsebuje tudi Mi 8 Explorer Edition te Mi 8 SE. Vse skupaj pa je bilo v znamenju praznovanja njihovega 8. rojstnega dne. Xiaomi je v Mi Band 3 vgradil nekoliko večji OLED zaslon, ki pa ima tudi nekoliko večjo ločljivost. 0.78 inčni OLED zaslon ima ločljivost 128 x 80 pik.

Pametna zapestnica se z mobilno napravo povezuje prek Bluetooth 4.2 povezave, na voljo pa ima tudi NFC čip. Xiaomi se tako podaja v svet nosljivih (wearable technology) plačilnih naprav, saj bo z uporabo NFC čipa v napravi možno zapestnico uporabiti za plačilne transakcije s kreditnimi in debetnimi karticami ali drugimi tokeniziranimi storitvami.

Seveda zapestnica Xiaomi Mi Band 3 ohranja vse funkcionalnosti, ki jih poznamo že iz Mi Band 2 zapestnice. To pomeni, da zna šteti korake in meriti srčni utrip. Novost pa je možnost, da se uporabnik s pomočjo zapestnice oglasi na prejeti klic.

Baterija je 50% večja kot pri predhodni različici, saj ima 110 mAh, Xiaomi pa zagotavlja 20 dnevno avtonomijo. Marsikdo bo vesel tudi dejstva, da so nadgradili vodotesnost. Xiaomi tako sedaj zagotavlja, da bo Mi Band 3 zapestnica delovala do 50 metrov globine.

Cena in dostopnost?
Xiaomi Mi Band 3 bo na voljo v dveh različicah in sicer z NFC-jem in brez. Različica brez bo stala 169 CNY, kar je okoli 22€, z Mi Band 3 z NFC-jem pa bo stal 199 CNY, kar je okoli 26€. Na začetku bodo na voljo tri barvne različice in sicer rdeča, črna in modra. S prodajo bodo na Kitajskem pričeli 5.6.2018.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: