Xiaomi Mi 8 Explorer Edition prinaša čitalnik prstnih odtisov pod zaslonom in transparentno ohišje, ki razkriva notranjost telefona | UPORABNA STRAN

Xiaomi Mi 8 Explorer Edition prinaša čitalnik prstnih odtisov pod zaslonom in transparentno ohišje, ki razkriva notranjost telefona

Xiaomi Mi 8 Explorer Edition je premium različica včeraj predstavljenega telefona Mi 8. Ključni razliki pa sta, da čitalec prstnega odtisa pod zaslonom in transparentno ohišje na zadnji strani telefona.

Podrobnosti čitalca prstnega odtisa niso znane, tako ni povsem znano kje točno bo ta deloval, je pa nekaj več podrobnosti o transparentnem zadnjem delu, ki odkriva integrirano vezje (čip) vgrajeno v telefon. A vezje, ki ga uporabnik lahko vidi ni tisto, ki ga telefon dejansko uporablja za delovanje.

Torej gre za pravo vezje, a njegova primarna funkcija je prikaz vezja, ki je dejansko v uporabi v telefonu. Xiaomi Mi 8 Explorer Edition ima torej čipe, ki jih vidimo skozi transparentno ohišje podvojeno. Samo ohišje je na sprednji in zadnji strani stekleno, obroba pa je aluminijasta.

8GB RAM-a in 128GB spomina
Same specifikacije telefona so pravzaprav identične kot pri Xiaomi Mi 8, le da ima ta 8 GB RAM-a in 128 GB spomina. Explorer Edition ima torej prav tako 6.21 inčni Super Amoled zaslon z ločljivostjo 2248×1080 ter razmerjem stranic 18.7:9. Android 8.1 Oreo poganja Snapdragon 845. Dvojni fotoaparat na zadnji strani sestavljata 12MP Sony IMX363 (f/1.8) + 12MP Samsung S5K3m3 telephoto (f/2.4). Na sprednji strani pa je 20 MP fotoaparat (f/2.0) z AI Beautify funkcionalnostjo. Potem pa so tukaj še Wi-Fi a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, dvofrekvenčni GPS (A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO, QZSS), NFC in USB-C. Baterija je Li-Po 3000 in omogoča hitro polnjenje Quick Charge 4.0+.

Cena in prodaja
Xiaomi Mi 8 Explorer Edition bo vsaj zaenkrat na voljo zgolj na Kitajskem, saj bo narejen v izjemno majhnih količinah. Cena telefona pa bo 3,699 juanov, kar je okoli 500€.

Sorodni članki

1 komentar

  1. […] Xiaomi Mi 8 Explorer Edition prinaša čitalnik prstnih odtisov pod zaslonom in transparentno ohišj… (0) Xiaomi Mi 8 Explorer Edition je premium različica včeraj predstavljenega telefona Mi 8. […]

Komentiraj

Anti-Spam: