Golf se z letom 2019 tudi Sloveniji seli na Eurosport, saj je Discovery pridobil pravice za PGA Tour do leta 2030 | UPORABNA STRAN

Golf se z letom 2019 tudi Sloveniji seli na Eurosport, saj je Discovery pridobil pravice za PGA Tour do leta 2030

Golf, bolj natančno PGA Tour se seli na Eurosport in posebno OTT PGA Tour storitev, saj je Discovery pridobil pravice za prenos vseh turnirjev na vseh medijskih platformah izven ZDA za 12 let.

Od leta 2019 do 2030 na 220-ih trgih, tudi Sloveniji
Discovery je pravice za prenos dobil za obdobje od leta 2019 do leta 2030 na 220-ih trgih, kar vključuje tudi Slovenijo. Prenos golfa v živo bo tako na voljo okoli 2.000 ur letno, saj po PGA Tour sodi 6 različnih turnej, kar pomeni okoli 150 različnih turnirjev letno. To pa med drugim vključuje tudi Players Championship, FedExCup Playoffs in Presidents Cup. Seveda pa bo del tudi t.i. Major championship, ki vključuje turnirje Masters Tournament, U.S. Open, The Open Championship in PGA Championship.

Investicija vredna 2 milijardi $
David Zaslav, predsednik in direktor pri Discoveryju je povedal: »Danes je odličen dan za vse oboževalce golfa po vsem svetu, saj sta se Discovery in PGA TOUR združila, da bi naredila nekaj čisto novega. To dolgoročno partnerstvo med turnejo PGA in Discoveryjem bo ustvarilo novo globalno središče golfa.« Poleg prenosa v živo na programu Eurosport partnerstvo vključuje tudi OTT storitev pod znamko PGA Tour, ki bo še izboljšala neposredno uporabniško izkušnjo, ki jo Discovery ponuja prek aplikacije Eurosport Player. Celotna Discoveryjeva investicija v golf je vredna več kot 2 milijardi $.

Kaj to pomeni za Slovenijo?
V Sloveniji trenutno golf spremljamo na televizijskem programu SK Golf, ki sodi v družino programov Sportklub, ki je v lasti IKO Media. Nekateri turnirji imajo tudi slovenski komentar. Kaj bo pridobitev pravic s strani Discoveryja pomenilo za SK Golf še ni povsem jasno. V najboljšem primeru bomo golf v Sloveniji lahko spremljali tako na Eurosportu in programu SK Golf ter OTT storitvi. Podrobnosti se bodo najverjetneje izkristalizirale do druge polovice letošnjega leta, saj se z letom 2019 že stopi v veljavo nova distribucijska pogodba.

Foto: Discovery/Eurosport

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: