Prijave na Sony World Photography Awards 2019 so že odprte, tokratna novost so tri nove kategorije (Dokumentarno, Na določeno temo in Kreativno) | UPORABNA STRAN

Prijave na Sony World Photography Awards 2019 so že odprte, tokratna novost so tri nove kategorije (Dokumentarno, Na določeno temo in Kreativno)

Fotografski natečaj Sony World Photography Awards 2019, ki poteka pod okriljem svetovne fotografske organizacije World Photography Organisation letos poteka že dvanajsto leto zapored. Zato ima Sony World Photography Awards med fotografi visok sloves.

© Gustavo Minas, Brazil, Commended, Open competition, Street Photography, 2018 Sony World Photography Awards

Nove kategorije natečaja
Fotografi iz vsega sveta lahko svoja dela prijavijo v različne tekmovalne sekcije in kategorije. Sekcija profesionalno tekmovanje fotografu omogoča sodelovanje s 5-10 fotografijami v 10 kategorijah. Odprto tekmovanje, kjer bodo v 10 kategorijah nagrajene najboljše posamične fotografije. Mladinsko tekmovanje, kjer lahko s posamičnimi fotografijami sodelujejo mladi med 12. in 19. letom ter Študentsko tekmovanje, ki je namenjena študentom fotografije z vsega sveta. Poleg treh sekcij poteka tudi tudi program nacionalnih nagrad, kjer žirija izbere in nagradi najboljše lokalne fotografe.

World Photography Awards 2019 pa prinaša tudi nove kategorije. V Profesionalni sekciji dve in sicer Na določeno temo in Dokumentarno. Kategorija Na določeno temo bo preizkušala sposobnosti fotografov, da ustvarijo delo na vnaprej določeno temo. Letošnja tema je »Identiteta«. Kategorija Dokumentarno pa je namenjena fotografijam, ki prikazujejo dejstva o določeni temi, s čimer omogočajo vpogled v težave in dogodke sodobnega časa. V odprti sekciji je pa je nova kategorija Kreativno.

Do kdaj so možne prijave del?
Fotografi, ki bi radi sodelovali v študentski sekciji imajo čas do 30. novembra 2018. Rok za oddajo del v odprti in mladinski sekciji je 4. januar 2019, profesionalna sekcija pa dela preneha sprejemati 11. januarja 2019. Več o sami prijavi TUKAJ.

Vsi zmagovalci v profesionalni, odprti, mladinski in študentski sekciji natečaja bodo prejeli Sonyjevo digitalno fotografsko opremo. Poleg tega bosta podeljeni tudi denarni nagradi in sicer 25.000$ za fotografa leta ter 5.000$ za skupnega zmagovalca v odprti sekciji. Vse nagrajene in v ožji izbor uvrščene fotografije bodo razstavljene na tradicionalni Sonyjevi razstavi World Photography Awards v Londonu ter gostujočih razstavah po vsem svetu.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: