Samsung Galaxy S9 Plus s samodejnim zaznavanjem gibanja naredi snemanje videa v izredno počasnem načinu (960 fps) zabavno | UPORABNA STRAN

Samsung Galaxy S9 Plus s samodejnim zaznavanjem gibanja naredi snemanje videa v izredno počasnem načinu (960 fps) zabavno

Samsung Galaxy S9 in S9 Plus sta z nadgradnjo fotoaparata v primerjavi s prejšnjo Galaxy generacijo dobila možnost snemanja videa v izredno počasnem načinu (slo-mo) z 960 slikami na sekundo (fps). Da uporabnik v tem načinu ujame pravi trenutek, je potrebne kar nekaj prakse, a Samsung je s funkcijo samodejne zaznave gibanja to precej poenostavil in s tem snemanje počasnega videa precej bolj približal uporabniku.

Samsung je pri obeh najnovejših telefonih linije Galaxy omogočil snemanje izredno počasnega videa z 960 slikami na sekundo v HD (720p) tehniki, v FullHD (1080p) tehniki pa je na voljo snemanje z 240 slikami na sekundo.

Samodejna zaznava gibanja snemanje naredi zabavno
Galaxy S9 in S9 Plus imata med hitrimi nastavitvami fotoaparata možnost izbire »IZR. POČASI«, ki odpre vmesnik za snemanje počasnega videa. Tukaj je Samsung poleg ročnega načina, ki ga poznajo tudi drugi proizvajalci, dodal možnost samodejne zaznave gibanja. Funkcija je privzeto nastavljena in deluje tako, da uporabnik začne s snemanjem in ko umetna inteligenca (AI) zazna premikanje v rumenem kvadratku začne s snemanjem v izredno počasnem načinu.


Velikost in pozicijo kvadrata v katerem naj telefon zaznava premikanje je možno spremeniti, a to je potrebno storiti, ko ne snemamo. Spremembo izvedemo tako, da z dolgim pritiskom kliknemo v bel kvadrat in ga nato premaknemo, povečamo ali pomanjšamo. Izbiro potrdimo s klikom izven kvadrata.

Privzeto je nastavljeno snemanje več zaporednih posnetkov v počasnem načinu, kar pomeni, da imamo lahko v enem posnetku več počasnih posnetkov. To lahko v nastavitvah fotoaparata spremenimo in potem posnamemo zgolj en počasni posnetek.
Za tiste, ki bi radi snemanje počasnega posnetka sprožili sami, je na voljo »Ročni način«. Med Samodejnim in Ročnim je moč prehajati s klikom na ikono. Začetek snemanja počasnega videa sprožimo s klikom na gum za počasno snemanje. Telefon nato posname video v izredno počasnem načinu in ga shrani.

Urejevalnik vida je še posebej uporaben
Ena izmed konkurenčnih prednosti Samsunga pa se skriva v urejevalniku videa. Po posnetem videu si seveda želimo tega tudi urediti. Samsung je v primerjavi s konkurenti v video urejevalniku omogočil enostaven prikaz dela posnetega v počasnem načinu, kar omogoča hitro urejanje videa. Tako lahko neželeni del hitro izrežemo in dodamo glasbeno podlago. Urejevalnik pa omogoča tudi izvoz izredno počasnega posnetka v GIF način s tremi efekti loop (naprej), reverse (nazaj) in swing (naprej in nazaj).

Za dobre posnetke v počasnem načinu je potrebno paziti na nekaj stvari
Zagotovo je prva posebnost svetloba. Snemanje v izredno počasnem načinu zahteva precej svetle pogoje. Najboljši posnetki se tako naredijo ob lepem sončnem vremenu. Časovna komponenta je druga posebnost, saj snemanje v počasnem načinu zajame 0.2 sekundi, ki jih nato raztegne v 6 sekund. Pomembno je torej, da snemamo dogodke, ki se zgodijo hitro. Video posnet »iz roke« je sicer povsem v redu, a je potrebno telefon držati povsem pri miru. Zato je zelo dobrodošla uporaba stativa.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: