Slovenski FlixBus X je nova linija FlixBusa, ki v Ljubljani omogoča prestopanje, saj se avtobusa Gradec-Pula in Celovec-Krk srečata prav v Ljubljani | UPORABNA STRAN

Slovenski FlixBus X je nova linija FlixBusa, ki v Ljubljani omogoča prestopanje, saj se avtobusa Gradec-Pula in Celovec-Krk srečata prav v Ljubljani

Slovenski FlixBus X je linija, ki jo je FlixBus napovedal ob svojem drugem rojstnem dnevu od kar je prisoten v Sloveniji. Z avtobusnim partnerjem Nomago bodo 14.6.2018 lansirali novo linijo katere skupna točka bo Ljubljana. Ker bosta oba avtobusa v Ljubljano prišla istočasno, bo potnikom omogočen hitri prestop iz enega na drugega.

Ljubljana se krepi kot prometno vozlišče FlixBusa
Kot je pojasnil Dean Čebohin, direktor razvoja poslovanja FlixBus za CEE regijo, bodo potniki na avtobusnih linijah Gradec– Pula (Gradec–Maribor–Celje-Ljubljana–Koper–Portorož–Umag–Poreč–Rovinj–Pula) in Celovec – Krk (Celovec–Beljak–Bled–Ljubljana–Opatija–Reka–Malinska–Krk-Baška) enostavno in hitro prestopali med njima. V Ljubljano bosta avtobusa prišla približno istočasno, transferni čas pa bo znašal 30 minut. Nato bosta oba avtobusa odrinila naprej proti Hrvaški. Ljubljana tako postaja eno ključnih FlixBusovih vozlišč v CEE regiji, saj ima na voljo več kot 60 dnevnih direktnih odhodov v kraje po Evropi.

Zemljevid linije Slovenski FlixBus X

Z aprilom so povezali Ljubljano in Budimpešto
Poleg povezovanje Avstrije in Nemčije z Istro in Kvarnerjem, jeFlixBus 26. aprila letos slovenskemu tržišču ponudil direktno povezavo med Ljubljano in Budimpešto. Za prihodnost pa napovedujejo še marsikatero inovativno povezavo in rešitev. Ni izključeno niti, da kdaj dobimo FlixTrain. “Flix vlak” trenutno vozi med Stuttgartom in Berlinom.

Širitev v Ljubljani bo prihodnje leto že zelo težavna
FlixBusa je v Slovenijo prišel junija 2016, to je bila za njih 20. država. V Sloveniji pokrivajo 8 destinacij (Ljubljana, Maribor, Ptuj, Bled, Celje, Postojna, Koper in Portorož) z direktnimi mednarodnimi povezavami v 13 držav. Dean Čebohin je izpostavil zelo dobro sodelovanje z Avtobusno postajo Ljubljana, a se hkrati zaveda, da bodo prihodnje leto najverjetneje dosegli maksimum, ki je še sprejemljiv za zadovoljivo uporabniško izkušnjo.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: