Danes, 16.6.2018 v stari Ljubljani poteka vinsko-kulinarično razvajanje Ljubljanska vinska pot – poletna vinska razvajanja 2018 | UPORABNA STRAN

Danes, 16.6.2018 v stari Ljubljani poteka vinsko-kulinarično razvajanje Ljubljanska vinska pot – poletna vinska razvajanja 2018

Ljubljano danes poleg kolesarske etape dirke Po Sloveniji čaka tudi Ljubljanska vinska pot (poletna vinska razvajanje), ki se že več kot desetletje odvija tretjo soboto v juniju. Stojnice v starem Stari Ljubljani bodo vrhunsko vinsko kapljico in kulinarične dobrote ponujale do 21.00.

Več kot 60 ponudnikov
Stojnice, ki bodo razporejene po Stritarjevi ulici, Mestnem trgu, Cankarjevem nabrežju in Prešernovem trgu bo zapolnilo več kot 60 ponudnikov iz vse Slovenije. V sodelovanju s Turizmom Ljubljana pa se bodo predstavljali tudi Okusi osrednje Slovenije, kjer bo na petih stojnicah moč spoznati in okusiti tipične osrednjeslovenske jedi. Seznam sodelujočih lahko najdete tukaj.

Že tretje leto zapored potop vina v Ljubljanico
Gostilna Druga violina bo v sklopu poletne Ljubljanske inske poti že tretje leto zapored izvedla potopom vina v Ljubljanico in s tem obudila mit o povodnem možu, ki je v valove zvabil živahno Urško.

Poletna vinska razvajanja bodo tudi tokrat obarvali številni kulturno-umetniški nastopi plesnih in glasbenih skupin in posameznikov, ki se bodo obiskovalcem Ljubljanske vinske poti predstavljali na različnih lokacijah skozi ves dan. Med drugim bodo nastopili: papirniški pihalni orkester Veče, pevci Društva vinogradnikov Šentjanž, Folklorna skupina COF, harmonikaš Rok Šalamun, tamburaška skupina Bisernica – Veterani, Reteče pri Škofji Loki, RIC Bela Krajina – folklora, harmonikaš ter pevke ljudskih pesmi Trlce iz Ligojne pri Vrhniki.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: