Fructal bo tudi v letu 2018 odkupil vso ponujeno količino vipavskih breskev in ohranil višjo odkupno ceno | UPORABNA STRAN

Fructal bo tudi v letu 2018 odkupil vso ponujeno količino vipavskih breskev in ohranil višjo odkupno ceno

Fructal in Kmetijska zadruga Vipava sta tudi letos dosegli dogovor, da bo osnovna cena za odkup breskev enaka lanski in bo tako znašala 22 centov na kilogram. Tiste breskve, ki bodo sestavina izdelkov Vipavska breskev pa bodo odkupovali po 28 centov na kilogram.

Odkupili bodo vso ponujeno količino breskev
Dogovor predvideva tudi, da Fructal odkupi vso ponujeno količino breskev, teh bo letos precej več kot lani. Kmetijska zadruga namreč ocenjuje, da bo kupna letna pridelava breskev znašala 800 ton. Z odkupom pa bodo pričeli v tretjem tednu julija 2018. Predvidevajo, da bo odkup končan v avgustu, kupnino iz naslova osnovne odkupne cene pa bo Fructal nakazal neposredno pridelovalcem v enem obroku, najkasneje do 15. septembra 2018.

Višja odkupna cena za spodbujanje lokalne pridelave in obnovo nasadov
Fructal je predlani dvignil osnovno ceno za odkup breskev z namenom spodbujanja lokalne pridelave vipavskih breskev in obnove obstoječih nasadov. Luka Jejčič, direktor Fructala pa poudarja: »Veseli smo, da se potrošniki vsako leto odločajo za nakup izdelkov pod blagovno znamko Vipavska breskev in tako podpirajo pridelovalce v Vipavski dolini.«

Z nakupom izdelkov linije Vipavska breskev prispevajo tudi kupci
Dogovor za posebno, višjo ceno izdelkov izhaja iz projekta Vipavska breskev, ki je nastal pred petimi leti v sodelovanju Fructala in Kmetijske zadruge. Blagovna znamka Vipavska breskev tako trenutno obsega šest izdelkov – Fructal Natura 100 % sok Vipavska breskev, nektar, Fructal Superior Vipavska breskev in ledeni čaj Vipavska breskev v različnih pakiranjih. Potrošniki z nakupom teh proizvodov posredno podpirajo lokalno pridelavo breskev.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: