Gajin svet, slovenski mladinski film, ki opozarja na pasti sodobnega sveta v kinematografe prihaja 27.9.2018 | UPORABNA STRAN

Gajin svet, slovenski mladinski film, ki opozarja na pasti sodobnega sveta v kinematografe prihaja 27.9.2018

Gajin svet je nova mladinska romantična komedija pod katero se podpisujejo ustvarjalci filma Prebujanja in v kinematografe prihaja 27.9.2018, dobil pa je tudi prvi napovednik.

Komedijo je režiral Peter Bratuša, scenarij pa sta spisala skupaj s Špelo Oblak Levičnik. Snemanje se je začelo lani avgusta na osnovni šoli Prežihovega Voranca v Ljubljani. Film je nastal v koprodukciji Feline Films in RTV Slovenija. Igralsko zasedbo pa sestavljajo: Tara Milharčič, Neža Smolinsky, Anže Gorenc, Sebastian Cavazza, Ajda Smrekar, Primož Pirnat, Lotos Vincenc Šparovec, Miha Brajnik, Nataša Barbara Gračner, Jana Zupančič, Judita Zidar, Manca Dorrer, Katja Ogrin, Štefan Kušar, Jernej Tozon, Gitica Jakopin, Žak Župan Galunič, Erik Fevžer Maksimovič, Jan Gaberšek in Nejc Lukežič.

Film opozarja na težave, s katerimi se v sodobnem svetu srečujejo otroci, pa tudi njihovi starši, saj obravnava zagate, ki so del našega vsakdana: ločitev staršev, odtujenost v družini in nevarnosti svetovnega spleta in družbenih omrežij. Gajin svet v sebi nosi tudi izobraževalno noto, zato bodo ob filmu igralci s kratkimi pozivi nagovarjali občinstvo k previdni uporabi spleta. Otrok namreč ne moremo zaščititi pred vsemi nevarnostmi, lahko pa jih pripravimo in oborožimo z znanjem in razumevanjem, da se bodo prav odločili, ko se bodo znašli v kritični situaciji.

Zgodba filma
Enajstletna Gaja (igra jo Tara Milharčič) živi skupaj z očetom Petrom (igra ga Sebastian Cavazza) in štirinajstletno sestro Teo (igra jo Neža Smolinsky), potem ko se njena mama Nina (igra jo Jana Zupančič) pridruži organizaciji Zdravniki brez meja v Liberiji. Ker so v družini tako rekoč čez noč ostali samo trije člani, se skušajo znova postaviti na noge in ujeti ritem vsakdanjega življenja.

Gaja vadi saksofon in se zelo dobro razume s svojo učiteljico saksofona Emo (igra jo Ajda Smrekar), rada se druži s svojim najboljšim prijateljem Maticem (igra ga Anže Gorenc), ki je sicer računalniški genij, a je hkrati tudi večna žrtev svojih močnejših sošolcev. Gaje seveda nič ne ustavi, da mu ne bi stala ob strani na vsakem koraku. Skupaj med drugim izpilita načrt, kako rešiti sestro Teo in njeno prijateljico Dašo (igra jo Gitica Jakopin), ki sta zaradi svojih naivnih najstniških glav zabredli v svet spletnih nevarnosti.

Napovednik filma Gajin svet

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: