Tim je pogovorni robot (chatbot) košarkarske zveze Slovenije in okrepitev na njihovem Facebook profilu | UPORABNA STRAN

Tim je pogovorni robot (chatbot) košarkarske zveze Slovenije in okrepitev na njihovem Facebook profilu

Košarkarska zveza Slovenije je ekipo, ki skrbi za njihov Uradni Facebook profil okrepila s pogovornim robotom (chatbot), ki sliši na ime Tim. Tim bo pomagal pri odgovorih v sklopu Facebookove zasebne pošte in Messengerja. Tima lahko spoznate TUKAJ.

Tim ima vse podatke o tekmah
Pogovorni roboti so vedno bolj uporabljajo v komunikaciji na socialnih omrežjih, pa tudi spletnih trgovinah. Gre namreč za to, da so razvijalci in lastniki portala/profila/trgovine predvideli nekatera najbolj pogosta vprašanja in odgovore. Tako pogovorni robot Tim zna odgovoriti na vprašanja kdaj je naslednja tekma slovenske košarkarske reprezentance ali pa, kdo so trenutni člani slovenske reprezentance. Med drugim pa spremlja tudi igre slovenskih reprezentantov v tujini.

Tim bo navijače spomnil kdaj in kje se lahko kupijo karte, pomagal pa bo tudi pri lokaciji parkiranja, ter kako se najlažje ter najhitreje odpraviti na naslednjo tekmo naše izbrane vrste. Tuja pa mu ne bo niti prihajajoča sezona Lige Nova KBM, saj bo poznal urnike vseh ekip, zadnje rezultate in spremljal, kdo so najbolj učinkoviti igralci lige.

A Tim je vendarle robot
Pogovorni robot Tim je program, ki s pomočjo umetne inteligence (AI) komunicira z okolico. A komunicirati zna le v predvidenih okvirih. Če ga uporabniki povprašajo o tematiki, ki je ne pozna, ne bo znal odgovoriti. Pri košarkarska zveza Slovenije so zapisali takole: »Tim je vendarle le robot in čisto vsega morda ne bo razumel ter znal, a kot obljublja, bo s trdim treningom vsakodnevno pilil svoje sposobnosti. Najnovejši član #mojtim je izrazit timski igralec – od tod izhaja tudi njegovo ime Tim – in bo vedno in povsod na voljo za pogovor ter pomoč.«

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: