Adria Airways je za poletno sezono 2018 najela letalo Embraer 145 britanske družbe BMI Regional, ki bo letelo predvsem na novih linijah | UPORABNA STRAN

Adria Airways je za poletno sezono 2018 najela letalo Embraer 145 britanske družbe BMI Regional, ki bo letelo predvsem na novih linijah

Adria Airways je za poletno sezono najela (wet-lease) 49 sedežno letalo Embraer 145 britanske letalske družbe BMI Regional z registrsko oznako G-CKAF.

Kot so za Uporabno stran pojasnili v letalski družbi bo letalo Embraer 145 letelo predvsem na novih letalskih povezavah. To pomeni, da bodo z njim leteli potniki iz Ljubljane v Sofijo, Ženevo, Bukarešto, Hamburg, Düsseldorf, Dubrovnik in Brač. Seveda to velja tudi za povratne lete.

Prvi let je BMI Regional z letalom Embraer 145 (staro je 20 let) za Adrio v sklopu tokratnega najema izvedel včeraj, 1.7.2018 in sicer iz Münchna v Ljubljano, danes pa je letelo v Prago in Bukarešto, načrtovan pa je še let v Ženevo.

Adria sicer že nekaj časa najema tudi letalo Fokker 100 (YR-FKB; staro je 26 let) letalske družbe Carpatair, ker letal Saab 2000, ki so bila del švicarske družbe Adria Airways Switzerland še vedno niso uspeli dodati v floto, potrebe po kapacitetah pa se zaradi novih linij in čarterskih letov povečujejo. Zato je bilo kot kaže v času visoke sezone potrebno dodati še eno letalo.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: