Adria Airways je za poletno sezono 2018 najela letalo Embraer 145 britanske družbe BMI Regional, ki bo letelo predvsem na novih linijah

Adria Airways je za poletno sezono najela (wet-lease) 49 sedežno letalo Embraer 145 britanske letalske družbe BMI Regional z registrsko oznako G-CKAF.

Kot so za Uporabno stran pojasnili v letalski družbi bo letalo Embraer 145 letelo predvsem na novih letalskih povezavah. To pomeni, da bodo z njim leteli potniki iz Ljubljane v Sofijo, Ženevo, Bukarešto, Hamburg, Düsseldorf, Dubrovnik in Brač. Seveda to velja tudi za povratne lete.

Prvi let je BMI Regional z letalom Embraer 145 (staro je 20 let) za Adrio v sklopu tokratnega najema izvedel včeraj, 1.7.2018 in sicer iz Münchna v Ljubljano, danes pa je letelo v Prago in Bukarešto, načrtovan pa je še let v Ženevo.

Adria sicer že nekaj časa najema tudi letalo Fokker 100 (YR-FKB; staro je 26 let) letalske družbe Carpatair, ker letal Saab 2000, ki so bila del švicarske družbe Adria Airways Switzerland še vedno niso uspeli dodati v floto, potrebe po kapacitetah pa se zaradi novih linij in čarterskih letov povečujejo. Zato je bilo kot kaže v času visoke sezone potrebno dodati še eno letalo.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: