Prvo očiščenje (The First Purge), brezzakonje bo trajalo 12 ur – film v slovenske kinematografe prihaja 5. julija 2018 | UPORABNA STRAN

Prvo očiščenje (The First Purge), brezzakonje bo trajalo 12 ur – film v slovenske kinematografe prihaja 5. julija 2018

Film Prvo očiščenje (The First Purge) je četrti film franšize The Purge in hkrati prequel prvega filma franšize, ki je v kinematografe prišel leta 2013. Celotna franšiza sloni na ideji, da ameriška vlada uzakoni noč Očiščenja, ko je državljanom za 12 ur dovoljeno, da nekaznovano vršijo vse zločine, tudi umore.

Le dve pravili, če ju kršiš te obesijo
Kljub temu, da imajo državljani proste roke, pa so vseeno Novi očetje Amerike (New Founding Fathers of America (NFFA)) uzakonili dve pravi. Prepovedana je uporaba eksplozivnih sredstev in imuniteta je dodeljena določenim državnim uradnikom, če kdo krši katerega izmed teh dveh pravil ga javno obesijo. Drastičen ukrep vlade prinese sijajne rezultate, ki se odražajo v zmanjšani stopnji zločina in nezaposlenosti, saj se okrepi tudi ekonomija.

Gre za prvi film franšize, ki ga ne režira James DeMonaco, je pa DeMonaco vseeno prisoten kot scenarist. Režiserska taktirka je bila tokrat zaupana Gerardu McMurrayu. V 97 minut dolgi srhljivki s proračunom 13 mio $ igrajo Y’Lan Noel, Lex Scott Davis, Joivan Wade, Luna Lauren Velez in Marisa Tomei. Film v slovenske kinematografe prihaja 5. julija 2018.

Zgodba
Tako imenovani Novi očetje Amerike skušajo v preostanku leta mejo kriminalnih dejanj spraviti pod en odstotek, zato se odločijo, da bodo preizkusili sociološko teorijo, kjer državljanom v eni od zaprtih skupnosti dovoljuje, da v eni noči dajo duška svoji jezi in agresiji ter lahko vršijo kakršnekoli zločine, posledično pa ne bodo kaznovani. Vendar se nasilje v teh dvanajstih urah razširi v nepredstavljive obsežnosti in zajame celotni narod.

Napovednik filma Prvo očiščenje (The First Purge)

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: