Zakulisje snemanja nove Misije nemogoče – Izpad razkriva, kako je Tom Cruise med drugim izvedel HALO skok iz letala | UPORABNA STRAN

Zakulisje snemanja nove Misije nemogoče – Izpad razkriva, kako je Tom Cruise med drugim izvedel HALO skok iz letala

Film Misija: Nemogoče – Izpad (Mission: Impossible – Fallout) s Tomom Cruisem v glavni vlogi v slovenske kinematografe prihaja 16. avgusta 2018. Tom pa se bo zopet neustrašni Ethan Hunt, kar pomeni cel kup kaskaderskih vsebin, ki jih Tom najraje izvaja kar sam.

 

 

Zakulisje snemanja nove Misije nemogoče razkriva kar nekaj akcijskih podrobnosti filma. Tako izvemo, da je 56 letni Tom Cruise imel hitri trening upravljanja helikopterja, da so lahko izvedli kaskadersko akcijo na visoki nadmorski višini, saj so sceno posneli nad gorovjem v Novi Zelandiji. Namesto 10.000 ur letenja je Tom tako opravil le nekaj 100 ur.

Druga velika kaskaderska misija pa je bil HALO (high altitude – low opening) skok, ki ga izvajajo vojaški padalci. Gre za skok, ki se ga izvede iz nadmorske višine med 4.600m in 11.000m, padalo pa se odpre zelo nizko (tudi pri 600m), vmes pa je prosti pad. Ker Tom predhodno ni opravljal takšnih skokov, hkrati pa je bilo to potrebno še snemati, kar pomeni, da je pred njim moral skočiti še snemalec, so za potrebe treninga zgradili ogromni vetrovnik.

Ker so želeli ujeti tudi sončni zahod, so za eno izmed sekvenc imeli na voljo zgolj po 3 minute na dan. Snemanje HALO skoka so med januarjem in marcem letos izvajali v Združenih Arabskih Emiratih. Iz približno 7.600 metrov nadmorske višine so skok iz vojaškega letala C-17 izvedli več kot 100x.

S snemanjem so začeli aprila lani v Parizu, poleg Nove Zelandije in Združenih Arabskih Emiratov, pa so snemali tudi v Angliji, Indiji in na Norveškem.

Za konec pa še nekoliko daljši napovednik filma Misija: Nemogoče – Izpad (Mission: Impossible – Fallout)

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: