Lidl Slovenija bo do leta 2019 ukinil plastične izdelke za enkratno uporabo, kot so slamice, plastični pribor in kozarci | UPORABNA STRAN

Lidl Slovenija bo do leta 2019 ukinil plastične izdelke za enkratno uporabo, kot so slamice, plastični pribor in kozarci

Lidl Slovenija je poleg zaveze, da bo do leta 2025 zmanjšal uporabo plastike za 20%, sedaj podal še eno zavezo za zmanjševanje plastike. Do konca leta 2019 bodo namreč ukinili prodajo plastičnih izdelkov za enkratno uporabo in jih nadomestili s takšnimi, ki jih je mogoče reciklirati.

Začeli so z vrečkami, nadaljevali bodo s slamicami
Lidl je že začel s prvimi ukrepi, ki bodo pripomogli z manjši uporabi plastike, saj so s 1. junijem iz svojih trgovin umaknil klasične plastične nakupovalne vrečke. Kupci tako lahko sedaj izbirajo med papirnatimi vrečkami (s FSC certifikatom za papir iz trajnostnega vira), vrečkami iz reciklirane plastike, ter vrečke za zagotavljanje hladilne verige za toplotno občutljive izdelke. V nekaj mesecih bodo v ponudbo dodali tudi bombažno vrečko, ki bo izdelana v okviru pravične proizvodnje (Fairtrade).

Do konca leta 2019 pa bodo tako s svojih polic umaknili prodajo plastičnih izdelkov za enkratno uporabo, kot so slamice, plastične posodice in kozarci, krožniki, jedilni pribor in vatirane palčke s plastičnim delom. Da kupci ne bi ostali brez tovrstnega asortimaja, se Lidl že pogaja z dobavitelji o umestitvi tovrstnih izdelkov narejenih iz alternativnih materialov ali iz materiala, ki ga je možno reciklirati.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: