Canon EOS M50 z Bluetooth in Wi-Fi povezavo omogoča samodejni prenos fotografij in oddaljeno upravljanje | UPORABNA STRAN

Canon EOS M50 z Bluetooth in Wi-Fi povezavo omogoča samodejni prenos fotografij in oddaljeno upravljanje

Canon EOS M50 je vstopni model brezzrcalnega fotoaparata s 24MP APS-C CMOS tipalom, DIGIC 8 procesorjem in zaslonom na dotik. Ker lahko snema video v 4K ločljivosti (žal z 1.7x izrezom), je zelo zanimiv za vlogerje. Wi-Fi, Bluetooth in NFC pa omogočajo enostavno povezavo z mobilnimi napravami.

Canon je za povezavo z mobilnimi napravami pred časom predstavil aplikacijo Canon Camera Connect, ki je nadomestila EOS Remote in hkrati dodala precej novih funkcionalnosti. Aplikacija je na voljo tako za iOS in Android naprava, a le slednji lahko pri EOS M50 uporabijo NFC za hitrejše uparjanje fotoaparata in mobilne naprave. Bluetooth LE je prav tako zelo dobrodošel, saj za razliko od klasičnega Bluetootha omogoča ohranjanje povezave tudi ob neuporabi fotoaparata. Fotoaparat tako lahko »prebudimo« tudi, ko je ugasnjen.

Pregledovanje in prenos fotografij na mobilno napravo
Po tem, ko je aplikacija Camera Connect nameščena, telefon/tablica in fotoaparat pa sta uparjena, je čas za uporabo. Ena izmed funkcij, ki bo marsikomu prišla prav, je pregledovanje fotografij na mobilni napravi (Images on camera). Seveda je možen tudi prenos iz fotoaparata in deljenje na socialnih omrežjih. Na tiskalnike z Wi-Fi podporo pa je možno fotografije tudi neposredno natisniti. Žal pa vse to deluje zgolj za fotografije, ne pa tudi video. To je sicer deloma razumljivo, saj take operacije niso ravno prijazne do baterije, a vseeno ne bi škodilo, če bi bil podprt tudi video.

Marsikdo bo vesel možnosti samodejnega prenosa fotografij na mobilno napravo. Ta se izvaja tudi med samim fotografiranjem, kar zagotavlja, da so fotografije na mobilni napravi na voljo v najkrajšem možnem času.

EOS M50 z uporabo Camera Connect aplikacije omogoča še dve zanimivi funkciji, in sicer »Remote Live View shooting«, ki omogoča oddaljen nadzor nad fotoaparatom ter Bluetooth remote controller, ki pa mobilno napravo pretvori v brezžični sprožilec.

Remote Live View shooting uporabniku tako praktično ponudi popolni nadzor nad fotoaparatom, saj se na zaslonu predvaja slika v živo, na voljo pa so tudi vse funkcionalnosti, vključno z možnostjo snemanja videa.

EOS M50 nima vgrajenega GPS-a, kar je na prvi pogled težava predvsem za popotnike, ki to funkcionalnost pogosteje uporabljajo. Pri M50 tudi ta del nadomešča aplikacija na mobilni napravi, ki s pomočjo Bluetooth LE fotoaparatu sporoča lokacijo, ki jo nato uporabi pri shranjevanju fotografije.

Kljub temu da je Canon EOS M50 vstopni model, mu na področju povezljivosti ne manjka praktično nič z izjemo podpore za video prenos, a te nimajo niti dražji modeli.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: