Slovenske železnice so javno naročilo za 50.000 brezkontaktnih kartic (IJPP) oddale Špica International | UPORABNA STRAN

Slovenske železnice so javno naročilo za 50.000 brezkontaktnih kartic (IJPP) oddale Špica International

Slovenske železnice so danes, 16.7.2018 objavile, da so javno naročilo za 50.000 brezkontaktnih kartic, ki morajo podpirati tudi državni sistem integriranega potniškega prometa (IJPP) oddale družbi Špica International d.o.o v vrednosti 56.760€ (z DDV). Na razpis se je prijavilo 6 družb, vse prijave pa so ustrezale zahtevam javnega naročila.

Sprednja stran nove brezkontaktne kartice (IJPP)

Špica je bila torej izbrana kot najugodnejša, a še vedno je 5 dni na voljo za vložitev revizijskega zahtevka, tako da oddaja še ni pravnomočna. Ko bo, pa bo potrebno od podpisa pogodbe brezkontaktne kartice dobaviti v 30-ih dneh. Garancijska doba kartic znaša 24 mesecev od kakovostnega prevzema kartic.

Zadnja stran nove brezkontaktne kartice (IJPP)

Kakšne brezkontaktne kartice so naročili pri Slovenskih železnicah?
Kartice morajo ustrezati standardu ISO/IEC 7810 ID-1, kar pomeni, da gre za velikost 85.60 x 53.98 mm, ki jo npr. poznamo pri vseh plačilnih karticah. Zapisali so, da mora vsebovati čip slovensk ž s testirajo RF funkcionalnostjo na domet kartice. Ta mora delovati najmanj na razdalji 3-4 cm in največ do 10 cm. Kartica je brez baterije z minimalno 8kb spomina. Ker bodo Slovenske železnice kartico uporabljale tudi kot IJPP kartico mora ta podpirati tudi vključitev v državni sistem integriranega potniškega prometa.

Zadnja stran kartice ima predviden prostor za podpis uporabnika (transparentno podpisno polje) ter tisk CUID številke kartice v obliki 2D Aztec črtne kode, ki je unikatna za vsako kartico. Hkrati pa so v razpisnih pogojih priložili predviden potisk kartice, ki ga lahko vidite zgoraj.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: