Sony Android televizije dobivajo Google Assistant podporo, a žal v letu 2018 še ne v Sloveniji | UPORABNA STRAN

Sony Android televizije dobivajo Google Assistant podporo, a žal v letu 2018 še ne v Sloveniji

Sony Android televizije so ponovno začele dobivati nadgradnjo, ki prinaša Google Assistant. Ta je bil prvič predstavljen lani novembra na Nvidia Shield, Google pa je takrat pojasnil, da na Sonyjeve televizije ta funkcija prihaja v prihodnjih mesecih. Sedaj, po precej mesecih, ta postaja resničnost, a zgolj v Veliki Britaniji.

Iz Sonyja so prvotno sporočili, da bodo do konca junija 2018 modeli AF8, XF90, XF85, XF80 in XF75 dobili nadgradnjo, a so potem distribucijo ustavili. Ponovno so z njo nadaljevali prejšnji teden. Do konca leta pa se lahko Google Assistant podpore nadejajo tudi v Franciji, Nemčiji, Španiji in na Nizozemskem. Slovenija letos te nadgradnje zagotovo ne bo dobila. Vprašanje je tudi, če bo na voljo v letu 2019.

Kaj pa omogoča Google Assistant na Sony televizijah?
Google Assistant se aktivira s klikom »mikrofon« gumba na daljinskem upravljalniku. S pomočjo govora lahko uporabnik nato dostopa do video in glasbenih vsebin na Sony TV-ju, upravlja pametne naprave na istem omrežju, pa tudi druga vprašanja Tako lahko npr. rečete »Play Stranger Things on Netflix.«, »What’s the weather today?« ali pa »How many teaspoons in a cup?« Nabor primerov lahko najdete tukaj.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: