Maruša Majer je za vlogo Mare v filmu Ivan na 65. Pula film festivalu (2018) prejela Zlato Areno za najboljšo igralsko stvaritev | UPORABNA STRAN

Maruša Majer je za vlogo Mare v filmu Ivan na 65. Pula film festivalu (2018) prejela Zlato Areno za najboljšo igralsko stvaritev

Slovenska igralka Maruša Majer je za vlogo Mare v filmu Ivan režiserja Janeza Burgerja na 65. Pula film festivalu (2018) prejela Zlato Areno za najboljšo igralsko stvaritev v kategoriji manjšinske hrvaške koprodukcije.

 

 

Kot je zapisala žirija v pojasnilu, so Maruši nagrado podelili, ker je udejanjila neverjetno moč materinskega instinkta. Film Ivan je nastal v slovenski in hrvaški (RTV Slovenija, Tramal Films in Propeler Film), Pod režijo se je podpisal Janez Burger, producent pa je bil Miha Černec. Glavno moško vlogo igra Matjaž Tribušon, glavno žensko Maruša Majer, stranske moške Branko Šturbej, Leon Lučev, Vlado Vlaškalič, stanske ženske pa Nataša Barbara Gračner, Polona Juh, Mojca Funkl, Mateja Pucko.

Zgodba filma
Takoj po tem ko mlada Mara rodi Ivana, se začne njena najhujša nočna mora. Ivanov oče Rok, poročen poslovnež ki ga Mara obsesivno ljubi, izgine. Ko Mara ugotovi, da je Rok obtožen gospodarskega kriminala, jo brutalno pretepejo sodelavci njegove žene. Roku končno uspe z njo navezati kontakt, vendar se Mara znajde pred nemogočo izbiro med svojo ljubeznijo in svojim otrokom. Ivan je sodoben film, ki se dogaja v Sloveniji, vendar bi se lahko dogajal tudi kjerkoli drugje. Osebna drama s korupcijskim ozadjem. Drama o sprejemanju napačnih odločitev.

Poleg filma Ivan je bila Slovenija na 65. Pula film festivalu (2018) zastopana tudi s filmi Codelli režiserja in scenarista Mihe Čelarja v skupini dokumentarnih filmov, Rudar režiserke Hanne Slak, Vztrajanje režiserja Mihe Knifica, Žaba režiserja Elmira Jukića ter Moški ne jočejo (Muškarci ne plaču) režiserja Alena Drljevića v sklopu koprodukcijskih filmov. V kategoriji kratkih igranih filmov se je predstavil film Tiho režiserke Barbare Zemljič.

Foto: Pula Film Festival

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: