Netflix bo v Španiji odprl svoj prvi produkcijski kampus v Evropi, namenjen bo predvsem vsebinam za špansko govoreče trge | UPORABNA STRAN

Netflix bo v Španiji odprl svoj prvi produkcijski kampus v Evropi, namenjen bo predvsem vsebinam za špansko govoreče trge

Netflix je napovedal, da bo v Španiji 20 minut severno od Madrida postavil produkcijski kampus, ki bo namenjen predvsem Netflix Original vsebinam na špansko govorečih trgih.

Na 22.000 m2 velikem studijskem kampusu Ciudad de la Tele (TV City) v Tres Cantos bo od septembra 2018 Netflix zasedal tri 1.200 m2 velike zvočno izolirane studie (sound stage). Ko pa se bo gradnja kampusa končala, bodo zasedli še dodatne prostore. Z objektom bo upravljal Grupo Secuoya, ki je sklenil večletno partnerstvo z Netflixom. Grupo Secuoya bo tudi ekskluzivni produkcijski partner za projekte, ki bodo narejeni v Ciudad de la Tele.

Netflix stavi na lokalno, no ja, na špansko
Netflix je napovedal več lokalnih vsebin v prihodnjih letih in španščina je zagotovo izmed jezikov, ki bodo dobili največ vsebin, saj je poleg Španije uradni jezik še v 19-ih državah (de jure in de facto). Španščina ima tako več kot 400 milijonsko tržišče. Novo produkcijsko središče bo prevzelo obstoječe španske Netflixove filme in serije ter seveda za vse prihodnje. Netflix Original vsebine v letu 2018 v Španiji snema ekipa, ki bo skupaj obsegala več kot 13.000 ljudi. Ta pripravlja 20 različni Netflixovih vsebin.

3. sezona Las Chicas del Cable

Na Netflix med španskimi vsebinami kmalu prihajajo, 3. sezona Las Chicas del Cable (7.9.2018), Élite, Elisa & Marcela in dokumentarna serija The Alcásser Murders. Netflix je pred kratkim naznanil novo sodelovanje z Alexom Pino, ki je kreator serije La Casa de Papel (Money Heist). To je namreč najbolj gledana neangleška serija na Netflixu. Netflix prav tako veliko finančnih sredstev vlaga v licenčne in koprodukcijske projekte španskih televizijskih in produkcijskih hiš.

Erik Barmack, podpredsednik oddelka mednarodnih originalnih vsebin pri Netflixu je povedal: “Spain has a rich heritage of innovative, immersive content creation, and we are excited to strengthen our investment in the cultural heartland of Madrid. From San Sebastian to Santiago de Chile and Toronto to Tokyo, Spanish-language content is savored by Netflix members across the world. The establishment of our first European production hub will create new opportunities for Spain’s incredible creative talent, as well as demonstrating our commitment to the production of original content throughout Europe.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: