Mastercard Food truck road trip s chefom Marinom Medakom je začel v Puli in bo do konca avgusta 2018 obiskal še 6 hrvaških mest | UPORABNA STRAN

Mastercard Food truck road trip s chefom Marinom Medakom je začel v Puli in bo do konca avgusta 2018 obiskal še 6 hrvaških mest

Mastercard Food truck road trip katerega zvezda je hrvaški chef Marin Medak, ki vodi restavracijo RougeMarin v Zagrebu. Svojo gastronomsko turnejo je Mastercard Food truck začel 25. in 26.7.2018 v Puli, do sredine avgusta pa bo obiskal še 6 hrvaških mest.

Hrvaške dobrote predvsem z morskim pridihom
O jedeh, ki so na voljo na Food trucku je Marin Medak povedal: »Kreiranje nove jedi je vsakič znova izziv, ki pri katerem ne moreš ostati ravnodušen Tako je tudi s temi jedmi, ki sem se jih domislil z naslanjanjem na našo mediteransko tradicijo, lokalne dobrote in tehnike kuhanja, ki sem jih prilagodil tako, da so primerne street food obrokom. Današnji hitri tempo življenja od nas zahteva, da včasih jemo tudi na poti, zakaj ne bi v teh primerih jedli zdravo, okusno in pravkar pripravljeno.«

Na jedilniku so tako: tunin burger, počasno pečena jagnjetina, pečeni inčuni, komiška pogača, sipin orzotto, »buzara od dagnji« (klapavice na istrski način), solata s hobotno ter mlad ovčji sir.

Kje se bo Mastercard Food truck ustavil in kakšna je cena?
Mastercard Food truck je Pulo že oddelal, včeraj in danes je na Reki (Trg 111. brigade hrvatske vojske). 31.7. in 1.8. bo na Pagu (Branimirova obala), od 3. do 5.8 bo na Omišu (Nasip Toreta), od 8. do 9.8.2018 bo v Dubrovniku (Šetalište kralja Zvonimira) in za konec bo 25. ter 26.8.2018 v Zagrebu (točna lokacija še ni znana). Največ je potrebno odšteti za burger, ki stane 85 kn, najcenejša pa je komiška pogača, ki stane 36 kn. Vsi, ki plačajo z Mastercard ali Maestro kartico, pa so deležni še 15% popusta.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: