Koseški bajer ima prenovljeno leseno ploščad, saj je bila predhodna dotrajana | UPORABNA STRAN

Koseški bajer ima prenovljeno leseno ploščad, saj je bila predhodna dotrajana

Koseški bajer ima od konca julija 2018 obnovljeno leseno ploščad. Kot so navedli pri Mestni občini Ljubljana, so bili razlogi za obnovo pomola v tem, da je bil material prejšnjega dotrajan, konstrukcija je trohnela, posamezni elementi pomola pa so bili poškodovani.

Prenovo je izvedlo Javno podjetje Snaga v sklopu rednih vzdrževalnih del, izvedba pa je stala okoli 40.000€. Strohnelo leseno prečno podkonstrukcijo so nadomestili s cinkanimi profili na katere so nameščene podnice iz sibirskega macesna. Sama ploščad je po obliki ostala enaka, so pa povečali razmake oz. reže med letvami sibirskega macesna, kar povečuje zračnost in posledično tudi trajnost lesa.

Koseški bajer je umetno jezero na zahodni strani Šišenskega hriba, ki je nastal po zaprtju tamkajšnjega glinokopa. Globok je največ 3 metre, a zaradi umazanije ni priporočljiv za kopanje. V njegovi okolici poteka učna pot, saj je na tem območju bogata biodiverziteta, v bližini je otroško igrišče in rekreacijske površine. Na Koseškem bajerju je priljubljeno ribarjenje in modelarske dirke z motornimi čolnički.

Foto: MOL

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: