Xiaomi Mi A1 vs Mi A2 – Kaj so tiste največje razlike in nadgradnje med pravkar predstavljenim Mi A2 in leto starejšim Mi A1? | UPORABNA STRAN

Xiaomi Mi A1 vs Mi A2 – Kaj so tiste največje razlike in nadgradnje med pravkar predstavljenim Mi A2 in leto starejšim Mi A1?

Xiaomi je Mi A2 predstavil pred nekaj dnevi. Mi A2 je naslednik Mi A1, ki je bil prvi Xiaomijev Android One telefon. Xiaomi je pri Mi A2 izboljšal cel kup stvari, a najverjetneje se tista najbolj pomembna nadgradnja skriva v fotoaparatu in procesorju.

Xiaomi je za lažjo primerjavo izpostavil nekaj ključnih razlik. Razlike, ki kažejo v prid Mi A2 so pri procesorju, hitrosti in količini RAM-a, fotoaparatu na zadnji in sprednji strani, selfi fotoaparat ima tudi bliskavico, zaslon je večji, Bluetooth je novejše generacije, priložen pa je tudi ovitek. Pozabili pa so še na LTE-A, ki je (3CA) Cat12 s hitrostjo do 600/150 Mbps.

So pa nekatere lastnosti, ki so bile pri Mi A1 vsaj v očeh nekaterih boljše. Predvsem bo marsikdo pogrešal to, da Mi A2 nima microSD reže za razširitev spomina. Uporabniki bodo pri Mi A2 torej omejeni na količino spomina, ki ga bodo kupili na začetku. Prav tako manjka 3.5mm vhod za slušalke. Baterija je malenkost manjša (za 80 mAh), a zaradi učinkovitejšega procesorja bi se znalo pri avtonomiji to celo obrniti v prid A2, a na to bo potrebno še počakati.

Xiaomi Mi A2 v Slovenijo prihaja konec meseca avgusta 2018, cena pa trenutno še ni znana.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: