Google je v Play Store trgovini prepovedal aplikacije namenjene rudarjenju kriptovalut in se tako pridružil Applu | UPORABNA STRAN

Google je v Play Store trgovini prepovedal aplikacije namenjene rudarjenju kriptovalut in se tako pridružil Applu

Google je novih pravilih Play Store trgovine prepovedal vse aplikacije, ki so namenjene rudarjenju kriptovalut. Teh je bilo v Play Store trgovini kar nekaj, med bolj popularnimi pa so bile MinerGate, Crypto Miner in NeoNeonMiner.

 

 

V pravilih je Google zapisal takole: “We don’t allow apps that mine cryptocurrency on devices. We permit apps that remotely manage the mining of cryptocurrency.” S tem pa so se pridružili Applu, ki je kriptorudarjenje prepovedal prejšnji mesec. Google pa je še pred tem (aprila) v Google Chrome brskalniku prepovedal vtičnike katerih namen je bilo rudarjenje. Ključni razlog, ki so ga takrat navedli je bilo to, da večina teh vtičnikov ni počela tega kar bi morala ali pa so bili zlonamerni.

Pri mobilnih aplikacijah pa je nekoliko drugače, saj kriptorudarjenje na mobilnih napravah lahko precej hitro povzroči tudi škodo, saj gre za procesorsko zahtevne operacije. To pomeni, da se naprava zagotovo pregreva, hkrati pa prekomerno obremenjuje baterijo. Tako da je prepoved s strani Appla in Googla povsem logična. Vseeno pa ta prepoved uporabniku ne onemogoča, da si namesti mimo Google ali Apple mobilne trgovine.

Vir.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: